Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μυστηριώδη drones παρενόχλησαν πολεμικά πλοία του US NAVY στα ανοιχτά της Καλιφόρνια

Η έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού δεν οδήγησε σε αναγνώριση των drones. Σε μια αποκάλυψη, μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρενόχλ...









Η έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού δεν οδήγησε σε αναγνώριση των drones.

Σε μια αποκάλυψη, μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρενόχλησαν πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε πολλές περιπτώσεις το 2019, στα ανοικτά των υδάτων της Νότιας Καλιφόρνια.

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, πυροβόλησε εναντίον ενός drone που τρομοκρατούσε ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια για εβδομάδες το 2019, αφού το Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε ειδικές ομάδες «ghostbuster» για να τους αντιμετωπίσει, όπως αποκαλύπτουν νέα έγγραφα.

Η σειρά συναντήσεων με ύποπτα UAV ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τον Ιούλιο του 2019, είδε έως και έξι μυστηριώδη αεροσκάφη να πλησιάζουν πολλά πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κοντά σε μια ευαίσθητη περιοχή εκπαίδευσης στα Channel Islands, σύμφωνα με το The Drive, το οποίο έλαβε το ημερολόγιο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού (έγγραφα μέσω αιτημάτων FOIA).


Αρχικά θεωρήθηκε ότι αυτά τα σμήνη από drones , επηρέασαν το Πολεμικό Ναυτικό μόνο για λίγες ημέρες στα μέσα Ιουλίου, αλλά νέα έγγραφα αποκαλύπτουν, ότι οι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούσαν να ασχολούνται με αυτές τις συναντήσεις όλο τον μήνα.

 

Νέες πληροφορίες αποκάλυψαν ότι στις 20 Ιουλίου, το USS Russell εκτόξευσε πέντε βολές στα drones, τα οποία το The Drive υπολόγισε ότι μπορούσαν να πετάξουν με ταχύτητες έως και 45 μιλίων την ώρα και ταξίδεψαν τουλάχιστον 100 ναυτικά μίλια, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις δυνατότητες οποιουδήποτε εμπορικού- διαθέσιμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη - σε ασκήσεις UAV, σύμφωνα με τα ημερολόγια πλοίων.

Το USS Russell αντιμετώπισε ένα «αντίμετρο» με τα drones γύρω στις 9.30 π.μ. στις 20 Ιουλίου, εκτοξεύοντας πέντε βολές γύρω στις 11 π.μ., με τουλάχιστον μια αστοχία. Δύο μέρες αργότερα, το USS Russell έστειλε μια ομάδα «ghostbusters» γύρω στις 10.30 π.μ. στις 23 Ιουλίου. Η ομάδα «ολοκλήρωσε» την αποστολή της γύρω στις 11 π.μ.

Το πλοίο έστειλε μια άλλη ομάδα καταστροφέων αγνώστων ιπτάμενων οχημάτων 10 ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουλίου, αφού πολλά άλλα πλοία υπέδειξαν παρουσία drone. Μια ομάδα Ναυτικής ή Αλλιώς Φωτογραφικής Ερμηνείας και Εκμετάλλευσης Πλοίου (SNOOPIE), στάλθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και οι ghostbusters στάλθηκαν λίγο μετά από δύο άλλα πλοία που έκαναν το ίδιο.

Νωρίτερα, το USS Kidd έστειλε μια ομάδα SNOOPIE γύρω στις 2.30 π.μ., ενώ το USS Paul Hamilton έστειλε μια ομάδα γύρω στις 3.30 π.μ.

Το USS Russell έστειλε επίσης μια «Ομάδα δράσης για μικρά σκάφη» ή SCAT, η οποία παρέχει προστασία 360 μοιρών στα πλοία και χρησιμοποιούνται συνήθως για επιθέσεις με μικρά σκάφη. Την ίδια στιγμή, το USS Bunker Hill έστειλε επίσης μια ομάδα SCAT και SNOOPIE.

 

Ωστόσο, τα ημερολόγια πλοίων του USS Russell τροποποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις 30 Ιουλίου και δεν είναι σαφές τι έκανε το USS Russell τις επόμενες ημέρες.

Τα ημερολόγια του πλοίου έδειχναν επίσης, ότι ένας άγνωστος ναύαρχος επιβιβάστηκε στο πλοίο στις 22 Ιουλίου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ασκήσεις UAV και έφυγαν από το πλοίο στις 31 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο σκοπός τους στο πλοίο ή εάν είχε κάποια σχέση με την παρουσία του drone.

Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό είχε ήδη εμπλακεί σε έρευνα - η οποία ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου μετά τον εντοπισμό drones στις 14 Ιουλίου - κατά την επίσκεψη του ναυάρχου. Οι πληροφορίες εστάλησαν αργότερα στον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων Ναύαρχο Michael Gilday στις 18 Ιουλίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τα drones κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, επέμεινε δε, ότι δεν υπάρχει εξωγήινο στοιχείο στο αντικείμενο που απεικονίζεται, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να το αναγνωρίσει.

Αρκετά άλλα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε περιπολία κοντά, άρχισαν να παρατηρούν περίεργα φώτα.

Το drone μπόρεσε να παραμείνει αιωρούμενο πάνω από το σημείο προσγείωσης του ελικοπτέρου του αντιτορπιλικού ενώ ταξίδευε με ταχύτητες 16 κόμβων και σε χαμηλή ορατότητα. Η συνάντηση διάρκειας σχεδόν 90 λεπτών, ήταν πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες των εμπορικά διαθέσιμων drones.



Το επόμενο βράδυ, τα drones επέστρεψαν, αυτή τη φορά καθώς τα πολεμικά πλοία περιπολούσαν πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα της Καλιφόρνια.

Το νέο αίτημα FOIA προσφέρει πληροφορίες για μυστηριώδη drones που παρενοχλούν αμερικανικά αντιτορπιλικά στα ανοιχτά της Νότιας Καλιφόρνια. Το περιστατικό συνέβη μήνες πριν εντοπιστούν μυστηριώδη σμήνη drone, πάνω από πυρηνικούς σταθμούς των ΗΠΑ.

«Τα drones φαίνεται να καταδίωξαν τα πλοία, παρόλο που συνέχισαν να κάνουν ελιγμούς καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος», ανέφερε το The Drive.

Τα ημερολόγια στο USS Russell, δείχνουν ότι τα drones συρρέουν παντού, βυθίζοντας σε υψόμετρο από 1000 έως 700 πόδια και φαινομενικά ικανά να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι τα drones μπορεί να εκτοξεύτηκαν από το ORV Alguita, ένα καταμαράν στην περιοχή. Και ενώ το Alguita διέθετε drones, σύντομα διαπιστώθηκε ότι τα αεροσκάφη του δεν ήταν ικανά για τέτοια αεροναυτικά επιτεύγματα.

Η περιοχή φιλοξενεί μια μεγάλη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο νησί Sam Clemente, όπου συχνά αναλαμβάνονται ευαίσθητες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει ένα αρχείο καταγραφής καταστρώματος από το USS Russell, με σχεδόν ολόκληρη τη σελίδα διασκευασμένη. Πολλά απαντημένα ερωτήματα παραμένουν αν οι Ghostbusters κατάφεραν να μπλοκάρουν το drone ή τα πολυβόλα των ομάδων SCAT ή τα όπλα 5 ιντσών εκτόξευσαν το drone από τον ουρανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.