Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

D-day για νέα μέτρα - Συνεδριάζουν οι ειδικοί, όλα τα σενάρια για διασκέδαση και εστίαση - Άγνωστο αν θα ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά

Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει και όλα δείχνουν ότι έρχονται τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Όλα αναμένεται να κ...





Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει και όλα δείχνουν ότι έρχονται τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Όλα αναμένεται να κριθούν αύριο Δευτέρα (27.12.2021) όταν θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση.

Πρόκειται για μια άκρως κρίσιμη συνεδρίαση την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον δεκαπλασιάστηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Αττική και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Μάλιστα η κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς τις προτάσεις τους για τα νέα μέτρα.

Αύριο Δευτέρα μάλιστα θα γίνει και η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και το αποτύπωμα των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από την προηγούμενη Παρασκευή. Όσον αφορά στα νέα μέτρα αυτά δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν την Τρίτη.

Αμέσως μετά αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών που θα κάνει τις εισηγήσεις της. Αν και οι εκτιμήσεις (σ.σ. όπως δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης) δεν δείχνουν πως θα ληφθούν νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Το σίγουρο είναι ότι νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και για 15 μέρες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θα είναι το δεύτερο πακέτο μέτρων, στο οποίο θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και στο επίκεντρο θα βρεθεί η διασκέδαση. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ τα μέτρα θα περιλαμβάνουν έμμεσο κλείσιμο κέντρων διασκέδασης καθώς στο τραπέζι των ειδικών» έχει τεθεί η απαγόρευση όρθιων, η απαγόρευση μουσικής (μέτρο που ενδεχομένως θα επηρεάσει και την εστίαση στην οποία υπάρχει μουσική, ειδικά ζωντανή). Την ίδια ώρα ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή τα μεσάνυχτα.

Δεν θα πρέπει εξάλλου να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να επεκταθεί και η τηλεργασία.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει και για τα σχολεία με τους ειδικούς να τονίζουν πως δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγή πρωτοκόλλου, αφού το ήδη υπάρχον είναι αρκετά αυστηρό και ήδη αποδίδει, εντούτοις συζητείται η αναστολή εκδρομών.

Στο κεφάλαιο αθλητισμός δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Είτε θα υπάρξει σε περιορισμός της πληρότητας των γηπέδων είτε θα διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα τηρηθούν τα μέτρα.

Όλα αυτά ενώ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι θέμα εβδομάδων για να κυριαρχήσει και στη χώρα μας. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι βρισκόμαστε προ μιας καταιγίδας και προέβλεψε ακόμη και 12.000 κρούσματα, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως μπορεί να δούμε 700 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον την ημέρα!

Πριν ακόμα κοπάσει το τέταρτο πανδημικό κύμα που έφερε η μετάλλαξη Δέλτα, οι γιατροί στα νοσοκομεία βλέπουν κορύφωση της πανδημίας με την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον. «Έχουμε μπροστά μας το χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες στο Παπανικολάου από την Δέλτα, αλλά έχουμε ευτυχώς την δικλείδα ασφαλείας του ιδιωτικού τομέα» σημείωσε ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.