Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε Συναγερμό το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που «απλώνεται» παντού στο Αιγαίο ενόψει εξελίξεων (Βίντεο)

Έτοιμη να απαντήσει όπως απαιτείται σε κάθε πρόκληση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η Αθήνα έχοντας αναπτύξει μεγάλο μέρος του...







Έτοιμη να απαντήσει όπως απαιτείται σε κάθε πρόκληση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η Αθήνα έχοντας αναπτύξει μεγάλο μέρος του στόλου της σε καίριες θέσεις, με την μορφή ναυτικών ασκήσεων, λόγω της κατάστασης στην Τουρκία, και των άγνωστων εξελίξεων που θα βγει από αυτή.

Οι μετοχές στο τουρκικό χρηματιστήριο συνέχισαν τον κατήφορο, με τον αυτόματο μηχανισμό διακοπής συναλλαγών να ενεργοποιείται και σήμερα, ενώ οι δηλώσεις περί επεκτατικής Τουρκίας στην περιοχή από τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σόφια, μόνο τυχαίες δεν κρίνονται αυτήν την δεδομένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού μας Ναυτικού:

"Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ 2/21» και «ΔΕΛΦΙΝΙ 2/21», στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Σαρωνικού κόλπου, Βορείου Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας και από Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) κατά υποβρυχίου, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επέβη στο πλοίο έδρας του Τακτικού Διοικητή της δύναμης, τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ασκήσεων.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων”, καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι καθώς και βοηθητικά πλοία, με εντολή του ΓΕΝ θα αναπτύσσονται συχνά, ειδικά στο ΝΑ Αιγαίο, δηλώνοντας έτσι την ισχυρή παρουσία της χώρας μας.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας "απλώνονται" στο Αιγαίο σε μία επίδειξη δύναμης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αν και πλησιάζουν Άγιες ημέρες της χριστιανοσύνης, δυστυχώς οι Τούρκοι δεν το λαμβάνουν υπόψιν, και ειδικά με αφορμή το μπαράζ εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενδεχομένως να επιχειρήσουν να προκαλέσουν, ίσως ακόμη και αυτήν την περίοδο.

Τονίζουμε ότι τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής», που είναι ο φόβος και ο τρόμος της Τουρκίας, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα δράσης στο Αιγαίο, με σκοπό, αν και εφόσον απαιτηθεί ποιος είναι ο κυρίαρχος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η απόγνωση μεγαλώνει επικίνδυνα στην Τουρκία με τα σενάρια για δεσμεύσεις καταθέσεων και capital controls να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο μετά τις νέες εξελίξεις και την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι Τούρκοι πολίτες πίνουν νερό για να ξεχνούν την πείνα τους.

Αυτό δεν πρόκειται να τραβήξει επί μακρόν, και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, ειδικά στο εσωτερικό της χώρας, καθώς η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί με ανησυχία τα τεκταινόμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.