Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φόβοι για νέο τουρκικό σχέδιο προώθησης μεταναστών – Η αντίδραση της Αθήνας και η αυξημένη ετοιμότητα στα σύνορα

Φόβους για νέο οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Άγκυρας, εγείρουν τα τρία πολύνεκρα ναυάγια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο...







Φόβους για νέο οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Άγκυρας, εγείρουν τα τρία πολύνεκρα ναυάγια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Δεκάδες μετανάστες βρήκαν φρικτό θάνατο στα παγωμένα νερά της θάλασσας, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον σε μία χώρα της Ευρώπης.

Τα σκληρά κυκλώματα διακινητών μεταναστών που δρουν στην Τουρκία, φαίνεται πως έχουν βρει εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών, από τη στιγμή που “σφραγίστηκαν” τα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, και “θωρακίστηκαν” τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γνωρίζοντας πλέον ότι οι περιπολίες σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ αυξημένες και εντατικές, επιλέγουν νοτιότερες θαλάσσιες πορείες ώστε να μεταφέρουν τους μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας ή στη γειτονική Ιταλία.

Δυστυχώς, το Αιγαίο μετατράπηκε ξανά σε υγρό τάφο για 30 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος- που έχασαν τη ζωή τους στα τρία ναυάγια που συνέβησαν ανοιχτά της Φολεγάνδρου, των Αντικυθήρων και της Πάρου τα τελευταία 24ωρα. Δεκάδες άλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί και διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”.

Σημειώνεται ότι συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.
Τι εκτιμά η Αθήνα

Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα σχετικά με τις τραγωδίες των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, τα υπουργεία Εξωτερικών και Μετανάστευσης βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικοί παράγοντες ήρθαν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοϊλού, ο οποίος τους είπε ότι… κοιτάζει το θέμα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια διαβεβαίωση ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν και στο μέλλον. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο ίδιος ήταν που είχε ενορχηστρώσει και τα γεγονότα στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η Τουρκία “βρίσκει και τα κάνει”, αφού μόλις προχθές οι Βρυξέλλες έδωσαν το “πράσινο φως” ώστε να λάβει ακόμη 560 εκατ. ευρώ, που είναι μέρος ενός πακέτου ύψους 3 δισ. ευρώ που θα πάρει από την Κομισιόν μέχρι το 2023.

Από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει δοθεί οδηγία ώστε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός στις περιπολίες που γίνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις ημέρες των γιορτών. Και αυτό, διότι, η Άγκυρα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν σταματά τις προκλητικές της ενέργειες, ούτε κατά τη διάρκεια των γιορτών ούτε κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.