Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ευθεία αμφισβήτηση των μεγάλων Ελληνικών Νησιών.... Τσαβούσογλου για Αιγαίο: Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών

Την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αμφισβήτησε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε νέες του δηλώ...







Την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αμφισβήτησε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε νέες του δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. «Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.