Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από πέρυσι είχαν δίκηο οι τούρκοι... «Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα κυριαρχεί στο Αιγαίο» έλεγαν και ζητούσαν αντίδραση από την ηγεσία τους...

ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΗΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ... Η τουρκική αν...



ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΗΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ...

Η τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Turkish Minute υποστηρίζει ότι, η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει τη στρατιωτική της υπεροχή έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος και στον εναέριο χώρο, καθώς η Αθήνα έχει συνάψει μια σειρά συμφωνιών για την ενίσχυση της αεροπορικής της δύναμης και του ναυτικού εν μέσω των εντάσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και έντρομα προειδοποιεί πως μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα αναμένεται να κυριαρχεί στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα ήδη κυριαρχεί, αυτό μην το ξεχνάμε ποτέ και να μην «τρώμε αμάσητη» την τουρκική προπαγάνδα.

Σημείωση: Η Τουρκία ΔΕΝ διαθέτει υπεροχή στην Πολεμική Αεροπορία. Έχουμε σχεδόν τον ίδιο αριθμό μαχητικών. Η Τουρκία ΔΕΝ διαθέτει υπεροχή στο Πολεμικό Ναυτικό. Έχουμε σχεδόν τον ίδιο αριθμό πολεμικών πλοίων. Για την ακρίβεια, χάρη στα υποβρύχιά μας, υπερέχει η Ελλάδα.

Αυτό που εννοεί το τουρκικό δημοσίευμα είναι ότι η Ελλάδα θα έχει υπεροπλία σε δύο χρόνια.

Η Τουρκία δεν έχει καμία υπεροχή.

Η Ελλάδα ήδη υπερέχει και λόγω του ανώτερης ποιότητας στρατιωτικού προσωπικού της.

Οι Έλληνες πιλότοι είναι στους καλύτερους του κόσμου, οι Έλληνες ναυτικοί το ίδιο. Οι Τούρκοι, τόσο σε Αεροπορία όσο και Ναυτικό, είναι πάτος.

Οι Τούρκοι υπερέχουν πληθυσμιακά, αλλά αυτό δεν συνοδεύεται από ποιότητα.

Οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε τα ασιατικά στίφη εδώ και 3.000 χρόνια, δεν μας είναι ξένο «το μέγα πλήθος των βαρβάρων».

Τον Σεπτέμβριο, συνεχίζει η τουρκική ιστοσελίδα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε προϋπολογισμό προμηθειών για τις ένοπλες δυνάμεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, αντιπροσωπεύοντας πενταπλάσια αύξηση σε σύγκριση με εκείνον του 2020.
Αγορά αεροσκαφών Rafale

Η Αθήνα ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία με κόστος 2,3 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 18 τέτοιων αεροσκαφών μαζί με πυραύλους αέρος-αέρος υψηλής τεχνολογίας, με μια διαδικασία παράδοσης προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

Ο Στέλιος Πέτσας, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αγορά του αεροσκάφους Rafale θα «αλλάξει τα πράγματα στον αέρα», χωρίς να αναφέρεται ρητά στην Τουρκία.
Αγορά F-35

Ένα άλλο σημαντικό βήμα που έκανε η Ελλάδα για να αλλάξει την ισορροπία στον αέρα ήταν η επίσημη προσφορά της στις ΗΠΑ το Νοέμβριο για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Στα τέλη του 2017, η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία προκάλεσε αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα την έξοδο της Τουρκίας από ένα διεθνές πρόγραμμα για την από κοινού κατασκευή των μαχητικών της νέας γενιάς F-35.

Η Τουρκία επρόκειτο να αγοράσει έως 100 F-35 στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε την παράδοση οκτώ F-35 για τα οποία η Τουρκία είχε ήδη πληρώσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Αθήνα κατάλαβε τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τα F-35 και ζήτησε τον Νοέμβριο να παραγγείλει 24 F-35 από τις ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πάιατ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έκανε δήλωση στις 30 Νοεμβρίου, με την οποία έλεγε ότι οι ΗΠΑ «καλωσόρισαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει το F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στην Ελλάδα.
Η Τουρκία ενδέχεται να αποτύχει να εκσυγχρονίσει τα F-16 της

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με τη συμφωνία S-400 βάσει του νόμου CAATSA, που περιλαμβάνει απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών εξαγωγής και περιορισμούς στη στρατιωτική συνεργασία.

Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 της τουρκικής αεροπορίας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της παραλλαγής Block50 / 52 στα 114 F-16Cs της, ενώ τα 158 F-16C της Τουρκίας έχουν εκσυγχρονιστεί μόνο στο επίπεδο Block 30/32.

Οι κυρώσεις της CAATSA καθιστούν αδύνατο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τον στόλο F-16 στο εγγύς μέλλον.
Νέες ενισχύσεις για το ελληνικό ναυτικό

Η αντιπαλότητα των δύο χωρών δεν περιορίζεται στις συγκρούσεις στο Αιγαίο, αλλά επεκτείνεται σχετικά με την οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο χωρών.

Στις 12 Αυγούστου, η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» και η ελληνική «φρεγάτα Λήμνος» συγκρούστηκαν, προκαλώντας ζημιές και στα δύο πολεμικά πλοία, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα.

Η αλήθεια είναι ότι η «Λήμνος» εμβόλισε τη «Κεμάλ Ρέις» και την… «έσκισε» κανονικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα «ποιος είναι το αφεντικό» στις θάλασσες.

Στην προσπάθειά της να ενισχύσει την άμυνα της, συνεχίζει η τουρκική ιστοσελίδα, η Ελλάδα κινήθηκε επίσης για να ενισχύσει τις ναυτικές δυνάμεις της και ανακοίνωσε διαγωνισμό για τέσσερις νέες φρεγάτες.

Επιπλέον, σκοπεύει να εκσυγχρονίσει τέσσερις από τις υπάρχουσες φρεγάτες της και να αποκτήσει τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα, καθώς και πυραύλους και τορπίλες αέρος-αέρος.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος ενός δεκαετούς σχεδίου για τη βελτίωση του Ναυτικού.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν για να προσφέρουν με τις φρεγάτες μας, και τη μοναδική αμερικανική πρόταση για συμπαραγωγή τριών από αυτές τις φρεγάτες εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρέσβης Πάιατ σε διαδικτυακή συνέντευξη τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της στον ελληνικό διαγωνισμό, οι ΗΠΑ προσφέρουν να κατασκευάσουν από κοινού τρεις φρεγάτες στο νησί της Σύρου, όπου η αμερικανική εταιρεία Onex λειτουργεί ναυπηγεία.

Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας είχαν επίσης πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που εξόργισε την τουρκική κυβέρνηση.
Στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Μετά τη ρήξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας ήταν η δημιουργία μιας ναυτικής και αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία βρίσκεται κοντά στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Η βάση εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο με μια επίσημη τελετή κατά την οποία προσγειώθηκαν ελικόπτερα και στρατιωτικός εξοπλισμός Sikorsky που ανήκε στο 101ο Airborne Division των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι οι Έλληνες πιλότοι ελικοπτέρων θα εκπαιδεύονταν από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Ένα άλλο σημαντικό σχέδιο για τον ελληνικό στρατό είναι η πρόσληψη περίπου 15.000 επαγγελματιών στρατιωτών πλήρους απασχόλησης τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτά έγραφαν και έλεγαν οι Τούρκοι ακριβώς ένα χρόνο πριν και με τα Rafale στην πόρτα μας, τις Bellhara στην εξώπορτα μαζί με τα 1100 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, αλλά και τις δεκάδες ακόμ,η εξοπλιστικές παρεμβάσεις, προφανώς και είχαν δίκηο…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.