Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗ ΣΦΑΛΊΑΡΑ... Αμερικανός αντιπρόσωπος στη Συρία – Οι φιλοτουρκικές ομάδες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου

Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες που συνεργάζονταν με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήμ...







Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες που συνεργάζονταν με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας κατά του Τελ Αμπιάντ (κουρδικά=Girê Spî) και της Ρας αλ Άιν (κουρδικά=Serê Kaniyê).

Ο Τζέφρι σημείωσε ότι σε ορισμένες από αυτές τις ομάδες διενεργήθηκε έρευνα και στη συνέχεια τιμωρήθηκαν για εγκλήματα πολέμου

Ο Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος συμμετείχε στο (τηλεοπτικό πρόγραμμα) «Rûdawî Emro» που παρουσίασε ο Μπεστούν Χαλίντ στο Rûdaw TV, είπε ότι τον Οκτώβριο του 2019 παρείχαν στην Τουρκία ξεκάθαρα στοιχεία για τα εγκλήματα αυτών των ομάδων και ότι διεξήχθησαν έρευνες εναντίον ορισμένων από αυτές.

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος στη Συρία είπε ότι οι ΗΠΑ ενοχλήθηκαν επίσης από τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, έτσι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν τιμώρησε μια ομάδα μαχητών.

«Προφανώς οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα, η κυβέρνηση Μπάιντεν το ερεύνησε και τιμώρησε μία από αυτές τις ομάδες», είπε ο Τζέιμς Τζέφρι.

«Στις αρχές Οκτωβρίου 2019, παρουσιάσαμε σαφή στοιχεία στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τις ενέργειες των συμμάχων της, ορισμένες από τις οποίες διερευνήθηκαν. Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα κάποιων ερευνών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τιμώρησε μία από αυτές τις ομάδες», είπε στην τηλεοπτική εκπομπή.

Το Τελ Αμπιάντ και η Ρας αλ Άιν, που προηγουμένως ήταν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των συνδεδεμένων με αυτήν ένοπλων ομάδων.

Μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιευθεί πολυάριθμες αναφορές για τα εγκλήματα που διέπραξαν αυτές οι ομάδες από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι εκτοπίστηκαν από τις επιθέσεις αυτών των ένοπλων ομάδων.

Rudaw.net
--
The Hellenic Information Team - © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.