Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: «Μπήκαμε και χτυπούσε τη γυναίκα στον λαιμό με το μαχαίρι» - Η μαρτυρία του αστυνομικού

  Τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, όταν ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και ν...

 




Τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, όταν ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και να τη σκοτώσει μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.00 το πρωί, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια, προλαβαίνοντας να δώσει μόνο τη διεύθυνση (χωρίς το ακριβές στίγμα και την περιοχή) καθώς ο άνδρας που την απειλούσε προσπαθούσε να της κλείσει το τηλέφωνο.

Από το κέντρο αστυνομικοί πήραν εντολή να διερευνήσουν όλες τις πιθανές διευθύνσεις, να βρουν την οικεία ώστε να διερευνήσουν υπόθεση ενδοικογενειακής βίας και να επέμβουν εάν και εφόσον χρειαστεί. Όταν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έφτασαν στο σημείο, στο κουδούνι υπήρχε ένα γυναικείο όνομα το οποίο όμως δεν άνοιξε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες άκουσαν φωνές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ο Μπάμπης Χαβενετίδης, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση και απέτρεψαν τα χειρότερα, μίλησε στην ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής και περιέγραψε το τι συνέβη από την στιγμή που έμαθαν για το περιστατικό έως και την διάσωση της γυναίκας.

«Χτυπούσαμε και καλούσαμε να βγει έξω το ζευγάρι το οποίο διαπιστώσαμε ότι μάλωνε όμως μας προέτρεπαν να φύγουμε τόσο ο δράστης όσο η παθούσα η οποία από ότι μάθαμε είχε το μαχαίρι στο λαιμό. Ο δράστης έλεγε ότι δεν επιθυμεί τη συνδρομή μας, αλλά μόνο τη συνδρομή του ΕΚΑΒ το οποίο ήταν στο σημείο. Παρ’ όλα αυτά εμείς αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του περιστατικού κι ότι δεν έπρεπε να φύγουμε και συνεχίσαμε να τους καλούμε να βγουν έξω. Ο δράστης έλεγε ότι πρέπει να φύγουμε κι ότι θα μας σκοτώσει όλους. Επίσης, μας είπε ότι δεν έχει και έγγραφα παραμονής στη χώρα».

Όπως είπε ο κ. Χαβενετίδης «εκείνη τη στιγμή που ακούγαμε τον δράστη να λέει να αποχωρήσουμε ακούσαμε και κάποια κλάματα παιδιού κι εκεί ενημερώσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης να έρθουν κι άλλοι σταθμοί όπως και ήρθαν κι αποφασίσαμε να εισέλθουμε εντός της οικίας όταν ακούσαμε και τη γυναίκα να ουρλιάζει».

«Ο δράστης μάλλον είχε αντιληφθεί ότι εμείς δεν θα κάνουμε πίσω όπως κι έγινε κι όταν εισήλθαμε στο διαμέρισμα ο δράστης ήταν πάνω από το θύμα και το χτυπούσε με το μαχαίρι στο λαιμό. Ήταν και ένα ανήλικο παιδί δίπλα. Τον καλέσαμε να παραδοθεί. Από εκεί και πέρα άφησε τη γυναίκα, ξεκίνησε να αυτοτραυματίζεται και προβήκαμε στην ακινητοποίησή του με τον ίδιο να αντιστέκεται σθεναρά ενώ προέταξε και μαχαίρι», κατέληξε ο θαραλλέος αστυνομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.