Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καταιγισμός Βολών σε πεδία βολής για μονάδες πεζικού-Σε πλήρη ετοιμότητα οι Κύπριοι λόγω τουρκικών κινήσεων στην ΑΟΖ

Ο ελληνισμός οφείλει να είναι πανέτοιμος για διπλή πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Κύπρο από την Τουρκία Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια πολ...






Ο ελληνισμός οφείλει να είναι πανέτοιμος για διπλή πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Κύπρο από την Τουρκία

Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια πολύ πιθανή ένταση την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το nationalpost.com, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα μπουν μπροστά τα τρυπάνια της ExxonMobil και της Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η ναυτική δύναμη της Κύπρου, αλλά και μονάδες της ΕΦ, ενώ σε συνεργασία με συμμαχικές χώρες, λαμβάνονται μέτρα ώστε, αν υπάρξει ανάγκη, να δοθεί συντονισμένη απάντηση σε τουρκικές προκλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε εκπαίδευση χειριστών της ΕΦ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Πεδία Βολής «ΜΑΝΣΟΥΡΑΣ» και «ΜΙΤΣΕΡΟΥ», εκπαιδευτικές βολές πολυβόλων MAG 7,62 χιλ, πολυβόλων 0,50΄΄ – 12,7 χιλ, καθώς και βολές πολυβόλων-πυροβόλων των ΤΟΜΠ VAB και των τεθωρακισμένων οχημάτων CASCAVEL.


Για παν ενδεχόμενο και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μεταφέρουν μονάδες προς την περιοχή του Καστελορίζου καθώς την Δευτέρα με το πρόσχημα αεροναυτική άσκησης έχει ήδη δεσμευτεί μια περιοχή γύρω από το ακριτικό νησί.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40.000 και διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ενώ τα στρατεύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεπερνούν τις 12.000.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η σημερινή εικόνα των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο είναι η εξής:
11ο Σώμα Στρατού-ΤΟΥΡΔΥΚ: 33.000

• Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας υπό το «υπουργείο» Άμυνας του ψευδοκράτους: 3.500
• Εκτιμώμενο σύνολο: 37.300 άνδρες και γυναίκες.
• Κερύνεια – Στρατηγείο
• Μύρτου – 39η μηχανοκίνητη μεραρχία Πεζικού – 10.700
• Ασσια – 28η Μηχανοκίνητη μεραρχία – 10.500
• Κυθραία – 14η Τεθωρακισμένη μεραρχία – 4.000
• Ορτακίογλου –ΤΟΥΡΔΥΚ – 1.800
• Χαλεύκα – Ένα σύνταγμα Καταδρομέων – 1.600
• Κιονέλι – Ένα σύνταγμα Πυροβολικού – 2.000
• Ναυτική Διοίκηση Αμμόχωστου:
• 9 ακτοφυλακίδες
• 2 αποβατικά
• 3 ταχύπλοα SAR
• 2 πλοία ανεφοδιασμού
Επιτελείο 11ου Σώματος Στρατού: 3.200

Υλικό:
M48A5T2- 287
Leopard-a2 48
TOMP M 113 και ΤΟΜΠ – ΤΟΜΑ – 386
Nurol Tomo – 253
T- 122 MLRS – 9
Αυτοκινούμενα πυροβόλα – 204
Όλμοι – 376
Αντιαρματικά: Milan – TOW – Eryx – 216
Αντιαρματικά ΠΑΟ – 291
Αντιαεροπορικά Stinger – 42
Αντιαεροπορικά συμβατικά – 192

Η συνεχής αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς είναι μονόδρομος για την Λευκωσία, όπως και η άμεση ενεργοποίηση του δόγματος Ελλάδος-Κύπρου με την συχνότερη παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων στο νησί σε αντιστάθμισμα των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας με την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ελληνισμός οφείλει να είναι πανέτοιμος για διπλή πρόκληση σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Κύπρο από την Τουρκία, που τα δίνει όλα για να επιβιώσει το στυγνό καθεστώς Ερντογάν, που κινδυνεύει με εσωτερική εξέγερση λόγω αδυσώπητης πείνας των Τούρκων.

ΕΕ-ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχουν ετοιμότητα να παρέμβουν στην περιοχή αποφασιστικά για πολλούς λόγους, ενώ η Τουρκία έχει τεθεί στο στόχαστρο της δύσης, ειδικά των ΗΠΑ, που βλέπουν ότι η Άγκυρα απαιτεί Οθωμανικά μεγαλεία και σύνορα.

Την ίδια ακριβώς περίοδο η Άγκυρα “εναγκαλίζεται θανάσιμα” με τα Κατεχόμενα, αφού η “μαριονέτα” που ασκεί καθήκοντα ψευδο-προέδρου, ο Ερσίν Τατάρ, διευκολύνει το έργο του Ερντογάν στο μέγιστο βαθμό.

Η εξάρτηση του καθεστώτος με τα Κατεχόμενα ήταν άρρηκτα δεμένες από το 1974 και μετά, αλλά τώρα έχουν γίνει ακόμα πιο στενές, και σίγουρα δεν είναι άσχετες με τις νέες αξιώσεις για δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.