Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Μεγάλες πλημμύρες σε Ήπειρο και Θεσσαλία - Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και έχει ως κύρια...





Σε εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, τα χιόνια αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους - ως επί το πλείστον νοτιάδες.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές έχουν σημειωθεί από το πρώι στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ κατά διαστήματα βρέχει και στην Αττική.

Προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ στην Αττική, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Βούλας, Βουλιαγμένης και Άνω Γλυφάδας, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, αυτές, να τεθούν εκτός συστήματος.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας της επόμενες ώρες

Για τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα για το επόμενο 12ωρο (μεσημέρι έως μεσάνυχτα Σαββάτου) που θα διέλθει και το μέτωπο πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής εξακολουθούν να είναι υψηλά και εκτός από τον κορμό της Ηπειρωτικής Ελλάδος θα επηρεαστούν η Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και το ΒΑ Αιγαίο.

Φωτογραφίες από την παραλία του Φλοίσβου




Όπως γράφει το epiruspost.gr έκλεισε νωρίτερα ο κόμβος Τερόβου της Ιόνιας Οδού λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στην είσοδο και έξοδο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στην Ιόνια καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται και οι οικισμοί γύρω από τον Αχέροντα που, όπως μαρτυρούν οι εικόνες, είναι σε υπερχείλιση.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Στο μεταξύ, εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προοληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί με 22 μηχανήματα να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων, από την κακοκαιρία, στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στο όριο επιφυλακής ο Πηνειός

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω της επιθετικά γρήγορης ανόδου της στάθμης του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Νομής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το trikalavoice.gr, η στάθμη ανέβηκε μέσα σε λίγες ώρες στα 3.75 μ. με όριο πλημμύρας τα 4.75 μ.. Δεδομένου ότι η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται εκφράζονται φόβοι για το πως μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση.

Πλημμύρισε η Θέρμου στις εργατικές κατοικίες – Με δυσκολία η κυκλοφορία

Δύσκολες ώρες περνά και Ναυπακτία. Η επαρχιακή οδός της Θέρμου πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει γίνει πολύ δύσκολη για τους κατοίκους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν ολόκληρη τη Ναυπακτία.


Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κάτω Βασιλική. Όπως βλέπετε στις εικόνες, το ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα έσπασε, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένας τεράστιος χείμαρρος ο οποίος έχει μπει στις αυλές των σπιτιών και πολύ πιθανόν και σε υπόγεια. Άνθρωποι, προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια και με σκαπτικά μηχανήματα να κλείσουν τις δίοδους.

Πλημμύρισε η παραλιακή στο Ρίο

Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν και στο Ρίο, όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο που πλημμύρισε για ακόμη μία φορά. Ο δρόμος έχει κλείσει αφού η κίνηση είναι αδύνατη.

Χάος και στην Κέρκυρα - Χωρίς ρεύμα το κέντρο της πόλης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε πριν λίγες ώρες και σε αρκετες περιοχές στο κέντρο λόγω βλάβης σε καλώδιο στην οδό Κύπρου. Τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση. Επιπλέον, πολλές περιοχές του κεντρικού Δήμου βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Εικόνες κατακλυσμού και στην Εύβοια

Μανιασμένα κύματα στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή νωρίτερα, φτάνοντας τα 9 μποφόρ, ένωσαν τη θάλασσα με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων, στα Νέα Στύρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, όπου η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο. Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο από τα φερτά υλικά.

Μεγάλες πλημμύρες και στην Ήπειρο

Στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή. Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι: Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα.

Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.