Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σενάρια πρόωρων εκλογών στην Τουρκία... Το μήνυμα του κόμματος του Ερντογάν στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

Σε ρυθμούς πρόωρων εκλογών φαίνεται να κινείται η Τουρκία, καθώς έχουν ξεκινήσει οι «ψίθυροι» ότι το κυβερνών κόμμα έχει ξεκινήσει τις δια...







Σε ρυθμούς πρόωρων εκλογών φαίνεται να κινείται η Τουρκία, καθώς έχουν ξεκινήσει οι «ψίθυροι» ότι το κυβερνών κόμμα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την κατάλληλη στιγμή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλί Γκαζέτε, το AKP ζήτησε από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) να είναι έτοιμο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Το Εκλογικό Συμβούλιο που είναι το εποπτικό όργανο για τη διεξαγωγή εκλογών θα μπορούσε είναι έτοιμο σε τουλάχιστον 60 ημέρες. Σε μια τέτοια περίπτωση το YSK θα πρέπει να προμηθευτεί 160-180 εκατομμύρια ψηφοδέλτια και φακέλους, καθώς και να οργανώσει γραφεία, πριν από τις εκλογές.

Επίσης πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό ή να κάνει απευθείας αγορές για τις ελλείψεις που έχει. Χρειάζεται δε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες του τόσο για τους ψηφοφόρους στην Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό.

Πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επίμονες κλήσεις της αντιπολίτευσης για «εκλογές τώρα» έχει επανειλημμένα απαντήσει ότι οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους», δηλαδή τον Ιούνιο του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.