Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνάντηση αρχηγών του στρατού της Τουρκίας και του Πακιστάν - Ενισχύεται ο άξονας Άγκυρας-Ισλαμαμπάντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, το δίδυμο ασχολήθηκε με θέματα περιφερειακής ασφάλειας, κυρίως του Αφγανιστάν, και τα αμοιβ...







Σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, το δίδυμο ασχολήθηκε με θέματα περιφερειακής ασφάλειας, κυρίως του Αφγανιστάν, και τα αμοιβαία συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας

Οεπικεφαλής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων που επισκέφθηκε το Πακιστάν συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον επικεφαλής του πακιστανικού στρατού για να συζητήσουν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής συνεργασίας και της περιφερειακής ασφάλειας, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Η συνάντηση μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων αντιστράτηγου Veli Tarakci και του αρχηγού του πακιστανικού στρατού στρατηγού Qamar Javed Bajwa πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του Πακιστανικού στρατού στη βορειοανατολική φρουραρχία της πόλης Rawalpindi.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, το δίδυμο ασχολήθηκε με θέματα περιφερειακής ασφάλειας, κυρίως του Αφγανιστάν, και τα αμοιβαία συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Bajwa, από την πλευρά του, υπογράμμισε τη σημασία των πρωτοβουλιών ειρήνης και συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν, τονίζοντας την ανάγκη "ειλικρινών" διεθνών προσπαθειών για την αποτροπή μιας διαφαινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη χώρα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βελτιώσουν τις εργασίες τους, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Ο Tarakci εκτίμησε τον ρόλο του Πακιστάν στην κατάσταση του Αφγανιστάν και τις ιδιαίτερες προσπάθειές του για τη διαχείριση των συνόρων και την περιφερειακή σταθερότητα.

"Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις αδελφικές μας σχέσεις με την Τουρκία, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην ιστορία και εδραιωμένες στις πολιτιστικές και θρησκευτικές μας συγγένειες", ανέφερε ο Bajwa.

Η Άγκυρα και το Ισλαμαμπάντ έχουν αυξήσει την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2018, το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση με τον τουρκικό κρατικό αμυντικό εργολάβο ASFAT για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών MILGEM τουρκικής κατασκευής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο κορβέτες θα κατασκευαστούν στην Τουρκία και οι επόμενες δύο θα κατασκευαστούν στο Πακιστάν, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μεταφορά τεχνολογίας.

Η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να κατασκευάσει, να σχεδιάσει και να συντηρήσει πολεμικά πλοία χρησιμοποιώντας τις εθνικές της δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.