Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Όταν η συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ. μιλούσε για τα δικαιώματα των γυναικών

Συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ. με δημόσιο λόγο, ήταν η σύζυγος του διοικητή τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται ως ένα από ...





Συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ. με δημόσιο λόγο, ήταν η σύζυγος του διοικητή τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είναι αρχιφύλακας και υπηρετεί στο γραφείο ταυτοτήτων του ίδιου τμήματος με τον σύζυγό της. Είναι και η ίδια κατηγορούμενη για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια, ωστόσο, δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς επειδή ήταν έγκυος και γέννησε, είχε σταματήσει τη δράση της τον τελευταίο καιρό. Το όνομά της, όμως, συμπεριλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως στο παρελθόν, ήταν αντιπρόσωπος της Ένωσης Δυτικής Αττικής και είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΠΟΑΣΥ, ωστόσο, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Τι έλεγε η συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ. για τα δικαιώματα των γυναικών

Ως συνδικαλίστρια, είχε διατυπώσει δημόσια τις θέσεις της για διάφορα θέματα. Σε βίντεο από το 2019, είχε μιλήσει ως Ειδική – Οργανωτική Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και εμφανίστηκε να προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, στην ιδιωτική και τη δημόσια σφαίρα. “Σαφώς και η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, όχι όμως ικανοποιητικό. Όχι εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται”, ακούγεται να λέει στο απόσπασμα που σας παρουσιάζει το enikos.gr.




Παίρνοντας θέση ως γυναίκα, τόνισε ότι σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας παρατηρείται διάκριση μεταξύ των δύο φύλων. “Στον ιδιωτικό τομέα με τις χαμηλές απολαβές, για την ίδια θέση εργασίας παρόλο που είναι το ίδιο αποτελεσματική με τον άνδρα αλλά και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινότητας”, τόνισε. Το ίδιο συμβαίνει και στη δημόσια σφαίρα, είχε παρατηρήσει, φέρνοντας ως παράδειγμα τα τηλεοπτικά πάνελ, που απαρτίζονται κατά κύριο από άνδρες ομιλητές, αλλά και την πολιτική. Τόνισε, δε, ότι η τότε υπουργοποίηση των κυριών Γεροβασίλη και Παπακώστα “έγινε μεγάλη είδηση γιατί ήταν γυναίκες”, όπως ανέφερε, ενώ “δεν έγινε ανάλογος ‘ντόρος’ με προκατόχους τους”.

“Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει μία βαθιά προκατάληψη ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία, μία προκατάληψη που πρωτίστως την ενστερνίζεται η Ελληνίδα γυναίκα η οποία αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως κύρια υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της, ως κύρια υπεύθυνη για την ανάληψη των οικογενειακών υποχρεώσεων που μπορεί να έχει”, έλεγε το 2019.

Δεν είχε παραλείψει βέβαια να αναφερθεί και στην αστυνομία, που “είναι ένας ζωντανός οργανισμός, κομμάτι της κοινωνίας” και γενικότερα στον δημόσιο τομέα, λέγοντας πως “υπάρχει μία κεκαλυμμένη διάκριση, η οποία πολλές φορές παίρνει τη μορφή μη τοποθέτησης γυναικών σε νευραλγικές θέσεις, θέσεις ευθύνης”.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr, οι αστυνομικοί μπήκαν στο γραφείο του συζύγου της, που είναι διοικητής τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, παρουσία εισαγγελέα, την Τρίτη. Εκεί,  βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο και μέσα σε αυτό 320.000 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό. Αναφορικά με το ποσό εντός του χρηματοκιβωτίου, ο διοικητής ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.