Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέλος οι σχολικές εκδρομές – Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ...

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές, όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατ...







Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές, όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

“Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ.

Στα σχολεία αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Σημειώνεται ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί και αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα σχολείου.

“Μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, έχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας για να δούμε πώς θα εξελίσσονται τα κρούσματα, αν θα έχουμε φτάσει την κορύφωση της διασποράς
της νέας μετάλλαξης. Παρακολουθούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Όλοι βρισκόμαστε σε εγρήγορση, οι ειδικοί, ο ΕΟΔΥ, η πολιτική ηγεσία, παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα. Η πρόθεση και η στρατηγική μας είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. Θα αξιοποιήσουμε ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας. Πολύ ισχυρό τεστ, για να έρθουν τα παιδιά στα σχολεία ελεγμένα.

Έχουμε την εμπειρία από το προηγούμενο διάστημα, την οποία δεν πρέπει να υποτιμούμε, ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν. Καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο, κάτι που κανείς δεν το περίμενε όταν ξεκινούσαμε. Και αυτό διότι είχαμε το πιο συχνό testing σε ολόκληρη την Ευρώπη, διότι είχαμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Όλο αυτό το διάστημα, κατά καιρούς, έκλεισαν μόλις 200 τμήματα στα 80.000. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα πρωτόκολλα εάν χρειαστεί να τροποποιηθούν, με βάση τις εισηγήσεις των Ειδικών, εδώ είμαστε να το δούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 του μήνα” ανέφερε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. “Νομίζω ότι η 10η Ιανουαρίου είναι μακριά επομένως πιστεύω μέσα στις επόμενες λίγες μέρες θα έχουμε στοιχεία από την ηλικιακή ομάδα των μαθητών ώστε να δούμε ακόμα και παιδιά που είναι εμβολιασμένα και νοσούν ποια είναι τα συμπτώματα που έχουν, πόσες μέρες κρατάνε. Ακούω κι από τον κ. Τσακρή κι από άλλους τους καθηγητές ότι μιλάνε για ένα κύκλο τριών ημερών, αν μιλάμε για έναν κύκλο τριών ημερών με συμπτώματα μόνο την πρώτη μέρα τότε κανονικά θα έπρεπε να δει κανείς πίσω αν δεν ήταν ο κορονοϊός και ήταν μια άλλη ίωση θα κρατούσε κανείς το παιδί του μακριά από το σχολείο;” τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στα Παραπολικά.

“Μάλλον όχι… Θα πρέπει να επαναξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, είναι λίγο μακριά η 10η Ιανουαρίου και πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αρκετά τέτοια στοιχεία με τα κρούσματα που βλέπουν τώρα ώστε να κρίνουν καλύτερα οι ειδικοί και να συμβουλεύουν την κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει” συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.