Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία - Πότε θα χτυπήσει Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Για επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από τα δυτικά κάνει λόγο η Ε...







Για επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από τα δυτικά κάνει λόγο η ΕΜΥ στην ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα.

Στα μέσα της εβδομάδος θα δημιουργηθεί αποκομμένο ανώτερο χαμηλό στον χάρτη των 500 hPa και τα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα από τα δυτικά , την Πέμπτη θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά αναφέρεται στην ανάλυση της ΕΜΥ.

Σε βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας φαίνεται ότι το ανώτερο χαμηλό απομακρύνεται νοτιοανατολικά από την Πέμπτη και μετά και έτσι ο καιρός θα βελτιωθεί την Παρασκευή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο καιρός ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα είναι σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού την Δευτέρα θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος μέχρι τις βραδινές ώρες καθώς και το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Παράλληλα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.

Την Τρίτη θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα επηρεαστεί και η δυτική Στερεά. Την Τετάρτη ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά την Αθήνα το πέρασμα αυτής της διαταραχής την Τρίτη θα προκαλέσει βροχές και πιθανόν προς το βράδυ καταιγίδα , όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Οι βροχές θα κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη , κατά κανόνα ασθενείς. Μικρής διάρκειας τα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη με την εκτίμηση της ΕΜΥ να είναι ότι η παραμονή και η Πρωτοχρονιά θα βρει και τις δύο περιοχές με ηλιοφάνεια

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παρότι το έκτακτο δελτίο ισχύει μέχρι και την Τετάρτη, υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλα ύψη υετού και την Πέμπτη στα Δωδεκάνησα, ειδικότερα στην περιοχή του Καστελόριζου. Στην πορεία των προγνώσεων θα επανεξεταστεί αυτή η περίπτωση και ενδέχεται να υπάρξει παράταση του δελτίου επιδείνωσης» καταλήγει η ανάλυση της ΕΜΥ για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.