Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισραήλ ολοκλήρωσε το τσιμεντένιο τείχος που έχτισε γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας

  Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το τσιμεντένιο τείχος μήκους 65 χιλιομέτρων και ύψους 6 μέτρων που έχει χτίσει γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας , τη...

 





Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το τσιμεντένιο τείχος μήκους 65 χιλιομέτρων και ύψους 6 μέτρων που έχει χτίσει γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας , την οποία περικλείει, έχει ολοκληρωθεί.

Πραγματοποιήθηκε τελετή στα νότια της χώρας για να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του τείχους, το οποίο κατασκευάστηκε από κοινού από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και τον στρατό του.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αβίβ Κοχαβί και πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα,

«Το τείχος περιλαμβάνει 5 στοιχεία που αλληλοσυμπληρώνονται. Ένα υπόγειο φράγμα με αισθητήρες, ένα έξυπνο φράχτη ψηλότερο από 6 μέτρα, ένα θαλάσσιο φράγμα με μέσα για την ανίχνευση εισβολών από τη θάλασσα, ένα τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σύστημα, μια σειρά από ραντάρ και κάμερα και πιλοτήρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι το τείχος που ολοκληρώθηκε σε 3,5 χρόνια και όπου εργάζονταν περισσότεροι από 1200 εργάτες, έχει μήκος 65 χιλιόμετρα.

Αναφέρθηκε ότι δημιουργήθηκαν 6 σταθμοί από σκυρόδεμα για την κατασκευή του τείχους που κατασκευάστηκε κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 220 χιλιάδες φορτηγά σκυροδέματος και 140 χιλιάδες τόνοι σιδήρου και χάλυβα.

Ο Γκαντς δήλωσε ότι η αλλαγή της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας εξαρτάται από «τη διακοπή της στρατιωτικής υποστήριξης της Χαμάς, μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός και την επιστροφή των αιχμαλώτων Ισραηλινών στρατιωτών», προσθέτοντας ότι η Χαμάς πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και να εγκαταλείψει τις απειλές.

Αν και το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχτισε το τείχος «για λόγους ασφαλείας», οι Παλαιστίνιοι και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) λένε ότι το τείχος κατασκευάστηκε «για να προσαρτήσει την παλαιστινιακή γη στο Ισραήλ».

Dünya Bulteni
-© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.