Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τεντ Λέονσις: Ο Έλληνας κροίσος που επέζησε από συντριβή αεροπλάνου και μετατρέπει σε χρυσό ό,τι αγγίζει

ΟΤεντ Λεόνσις είναι ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες στις ΗΠΑ και ένας από τους πλουσιότερους ομογενής γενικά στον κόσμο. Ο υπερδραστήρι...







ΟΤεντ Λεόνσις είναι ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες στις ΗΠΑ και ένας από τους πλουσιότερους ομογενής γενικά στον κόσμο. Ο υπερδραστήριος στα social media πολυεκατομμυριούχος μεταξύ πολλών άλλων αυτοχαρακτηρίζεται κι ως «επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, πρώην πολιτικός, καπιταλιστής, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ιδιοκτήτης αθλητικών ομάδων, κάτοχος του κυπέλλου Stanley στο χόκεϊ» ενώ το 2019 κατέκτησε και τον τίτλο του WNBA με τις γυναίκες των Washington Mystics.

Η ρίζες του υπερεπιτυχημένου Λέονσις κρατούν από το Γύθειο ενώ από πολλούς στην Αμερική χαρακτηρίζεται ως ένας άνθρωπος που έχει το άγγιγμα του Μίδα και με ό,τι καταπιάνεται, είτε είναι μία επιχείρηση είτε είναι ένας αθλητικός οργανισμός, το απογειώνει. Μέχρι στιγμής ένα όνειρό του έχει μείνει ανεκπλήρωτο: Να κατακτήσει το NBA με τους Washington Wizards των οποίων είναι ιδιοκτήτης από το 2010.

Η ζωή του όμως δεν ήταν πάντα παραμυθένια. Χρειάστηκε μία συντριβή αεροπλάνου για να τον κάνει να αναθεωρήσει πολλά από όσα πίστευε ως θέσφατα.

Τα πρώτα βήματα

Ο Ted Leonsis κατά τους Αμερικάνους γεννήθηκε στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο του 1957 και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη. Παιδί φτωχής οικογένειας, δεύτερης γενιάς μεταναστών, οι οποίοι είχαν καταγωγή από το Γύθειο, ο Λέονσις είναι ουσιαστικά αυτοδημιούργητος. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και την πληροφορική.

Το 1982 εξέδωσε το περιοδικό τεχνολογίας LIST, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και δυο χρόνια αργότερα το 1984 το πούλησε στην εταιρεία Thomson Reuters για 40 εκατ. δολάρια. Το καθαρό κέρδος για τον ίδιο υπολογίζεται ότι έφτασε τα 20 εκατ. δολάρια.

Δεν το λες και άσχημα για έναν νεαρό μόλις στα 25 του χρόνια.
Η εμπειρία κοντά στο θάνατο που τον έκανε να δει τη ζωή αλλιώς και η λίστα με τα 101 πράγματα

Ένα χρόνο μετά το σπουδαίο deal όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον Λέονσις. Και μετά από αυτή την εμπειρία ο ίδιος ο εκατομμυριούχους αποφάσισε να δει την ζωή του διαφορετικά και να θέσει νέους στόχους για το μέλλον του.



Το 1983 ήταν επιβάτης της πτήσης Eastern Airlines. Το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στα πτερύγια, η συντριβή ήταν αναπόφευκτη, όμως ο Λέονσις κατάφερε να βγει ζωντανός. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς μία τέτοια εμπειρία θα επηρέαζε τον καθένα, τον Έλληνοαμερικάνο κροίσο πάντως τον οδήγησε στο να φτιάξει μία λίστα με τα 101 πράγματα που πρέπει να κάνει πριν πεθάνει

.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.