Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενοίκια: «Εκτόξευση» στις τιμές – Αναλυτικά στοιχεία για τις περιοχές στην Αττική

Από 3% έως 7% κυμαίνεται η αύξηση των ενοικίων στην Αττική το 2021, ενώ την τελευταία πενταετία η αύξηση έφτασε συνολικά το 20%. Είναι χαρα...





Από 3% έως 7% κυμαίνεται η αύξηση των ενοικίων στην Αττική το 2021, ενώ την τελευταία πενταετία η αύξηση έφτασε συνολικά το 20%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019, ο ρυθμός αύξησης των ενοικίων άγγιξε το +10%. Μάλιστα, όσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις και οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 20 – 30% κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινήθηκε πέριξ του 10 – 15%.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, στην Αττική, η ενοικίαση ενός διαμερίσματος κατάλληλου για οικογένεια, στα περισσότερα προάστια, κοστίζει από 650 ευρώ έως 900 ευρώ, δηλαδή παραπάνω από έναν βασικό μισθό. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το στοιχείο της Eurostat ότι το 62,1% των ενοικιαστών στη χώρα μας δαπανούν περισσότερο από το μισό διαθέσιμο εισόδημα τους για το κόστος στέγασης.

Επίσης, ενδεικτικά:
 
-ο Άγιος Δημήτριος έχει ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα, ενώ μεγάλο μέρος των ακινήτων άνω των 15 ετών είναι ανακαινισμένα.
 
-στην Αργυρούπολη, υπάρχουν ελάχιστα ακίνητα έως 15 ετών, με ικανοποιητική διαθεσιμότητα για ακίνητα άνω των 15 ετών.
 
-στη Βούλα, τα ακίνητα είναι κυρίως ανακαινισμένα, υψηλών προδιαγραφών, όπου στις ανώτερες τιμές βρίσκονται σε συγκρότημα με κοινόχρηστη πισίνα.
 
-στη Νέα Σμύρνη ο αριθμός των διαθέσιμων διαμερισμάτων άνω των 15 ετών είναι ικανοποιητικός, σε αντίθεση με τα διαμερίσματα έως 15 ετών που η διαθεσιμότητα είναι πάρα πολύ μικρή.

 
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες



Πηγή: Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.