Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζεται η εκταφή των πεσόντων Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο

Η αναζήτηση, εκταφή κι ενταφιασμός των ηρώων του έπους του ’40 ξεκίνησε από το 2018 Του Χρήστου Μαζανίτη Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 1...







Η αναζήτηση, εκταφή κι ενταφιασμός των ηρώων του έπους του ’40 ξεκίνησε από το 2018

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας στα Τίρανα οι εργασίες της 7ης σύσκεψης της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Αλβανίας, για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940 – 1941 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας.

Επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων ήταν ο Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας ΠΝ και της Αλβανικής η Υπαρχηγός Άμυνας της Αλβανίας Υποστράτηγος Manushaqe Shehu. Επιπλέον, συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος των διαδικασιών έρευνας, εκταφής ταυτοποίησης και ενταφιασμού, τεχνικά θέματα επί των διαδικασιών υλοποίησης της Συμφωνίας, καθώς επίσης και ο οδικός χάρτης των ενεργειών που θα ακολουθήσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.