Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα Ελληνόπουλα στις ΗΠΑ... Μαθητές είπαν τα Κάλαντα στο Γενικό Προξενείο της Τάμπα, Φλόριδας

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Οι γονείς καμάρωναν, οι μικροί μαθητές έδειχναν ενθουσιασμένοι, οι δάσκαλοι χαίρονταν και ο γενικός πρόξενος με τους συνερ...







ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Οι γονείς καμάρωναν, οι μικροί μαθητές έδειχναν ενθουσιασμένοι, οι δάσκαλοι χαίρονταν και ο γενικός πρόξενος με τους συνεργάτες του ένιωθαν υπερηφάνεια γιατί διαπίστωναν ότι οι ομογενείς κρατούν τις παραδόσεις και δίνουν ελπίδες για το μέλλον.

Λίγα λεπτά πριν ψάλλουν τα παιδιά τα Κάλαντα, η μαθήτρια της Αθηναϊκής Ακαδημίας του Κλίαργουότερ, Μαρία Τζαμούση, είπε απευθυνόμενη στον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Τάμπα, Λουκά Τσώκο: «Η μαγεία των Χριστουγέννων ας αγγίξει τις ψυχές όλων κι ας φέρει μέρες γεμάτες ασφάλεια, αγάπη, πρόοδο και ευημερία».

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας πήγαν και είπαν τα Κάλαντα στο Γενικό Προξενείο στην Τάμπα και πρόσφεραν στον ίδιο και τους συνεργάτες του, γλυκίσματα, δώρα και μια μεγάλη κάρτα με ευχές, που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι.


Μαθητές και μαθήτριες της Αθηναϊκής Ακαδημίας ψάλλουν τα Κάλαντα, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στο ισόγειο του κτιρίου του Γεν. Προξενείου στην Τάμπα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ


«Καλήν εσπέραν, άρχοντες», άρχισαν όλα τα παιδιά, να ψέλνουν, μπροστά από ένα ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που ολόασπρο από δώρα και κορδέλες, σαν χιόνια, ήταν στημένο στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο. Οι γονείς που τα είχαν συνοδεύσει, δεν σταματούσαν να απαθανατίζουν με τα κινητά τους τις στιγμές εκείνες. Σε λίγο, ακολούθησε το «Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά» και ύστερα το «Σήμερα τα Φώτα», όπως και άλλα επίκαιρα εορταστικά τραγούδια, ενώ ακούγονταν συνεχώς χειροκροτήματα και συγχαρητήρια.

H διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος της Αθηναϊκής Ακαδημίας, Σεβαστή Βαρυτιμίδου, ευχαρίστησε τον νέο γενικό πρόξενο για τη φιλοξενία και παρουσίασε τους Γεώργιο Πουμάκη, ιδρυτή του Σχολείου, Βασίλειο Νέζερ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αλεξ Βελούδο, διευθυντή επιχειρήσεων της Ακαδημίας, June Roper, διευθύντρια, και Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής. Για την τελευταία, τόνισε ότι ήλθε από τη Ν. Υόρκη και ότι «είναι πάντοτε αρωγός στα έργα των σχολείων με ελληνικά προγράμματα».

Η κ. Βαρυτιμίδου παρακάλεσε τον γενικό πρόξενο να δεχτεί δίσκους με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, καθώς και μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που ετοίμασαν οι μαθητές της τρίτης τάξης, της δασκάλας της Ακαδημίας, Βασιλικής Δελήπαλτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.