Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργασμός στο Καντήλι: Εδώ εκπαιδεύονται οι Έλληνες κομάντο – Το νέο τους «ορμητήριο» στα ορεινά του Μεγάλου Πεύκου!

Η αυτοδύναμη σε προσωπικό και μέσα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, προσωπικό όραμα του Αρχηγού, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ανεβαίν...Η αυτοδύναμη σε προσωπικό και μέσα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, προσωπικό όραμα του Αρχηγού, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, αποκτώντας όχι μόνο οπλισμό και Μέσα για την υποστήριξη της αποστολής τους, αλλά και εγκαταστάσεις για να πραγματοποιείται η απαιτητική τους εκπαίδευση.

Επιδίωξη του ΓΕΕΘΑ και του στρατηγού Φλώρου είναι πλέον οι καταδρομείς, οι αλεξιπτωτιστές, οι πεζοναύτες, οι υποβρύχιοι καταστροφείς, όχι απλώς να εκπαιδεύονται και να επιχειρούν από κοινού, αλλά να εντρυφήσουν με απόλυτο επαγγελματισμό και αφοσίωση σε μία διαφορετική νοοτροπία, λειτουργώντας με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, βασισμένο στα νατοϊκά πρότυπα.

Άλλωστε, θυμίζουμε πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ένας από τους πιο άρτια εκπαιδευμένους κομάντο του Ελληνικού Στρατού, με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ και συμμετοχή σε ασκήσεις σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι εμπειρίες του από τις συνεκπαιδεύσεις, τα μέσα, τα πεδία, τη διαλειτουργικότητα και την αυτονομία των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του εξωτερικού, τον οδήγησαν στην ιστορική απόφαση να προχωρήσει στην απόλυτη αυτοδυναμία των Ειδικών Δυνάμεων.

Ανάμεσα στα έργα που υλοποιούνται είναι η δημιουργία υποδομών για ελλιμενισμό, αποθήκευση και συντήρηση των υφιστάμενων αλλά και των νέων πλωτών μέσων – όπως τα ταχύπλοα Mark V, ενώ κατασκευάζονται νέα κτήρια για αποθήκευση υλικών, συντηρούνται θάλαμοι, αποθήκες και υπόστεγα για τα οχήματα.

Παράλληλα, με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, με τον Στρατηγό Φλώρο να έχει βάλει την υπογραφή του στο νέο κολυμβητήριο μάχης, με το σκέπαστρο που επιτρέπει τη διενέργεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και με δυσμενείς συνθήκες.

Την Δευτέρα (13/12) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε ακόμα ένα σπουδαίο έργο για τις ανάγκες των Ελλήνων κομάντο. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας εγκανιάζουν τις νέες εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής.ΓΕΕΘΑ

Σκοπός της δημιουργίας των νέων εγκαταστάσεων είναι η επαύξηση των επιχειρησιακών δεξιοτήτων του προσωπικού των Μονάδων που εκτελούν Ειδικές Επιχειρήσεις, βελτιώνοντας με χρήση νέων εκπαιδευτικών μεθόδων τους τρόπους εμπλοκής σε διαφορετικά σενάρια επιχειρήσεων.

Οι αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) καθώς και Μονάδων των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών στην χρήση ατομικού και ομαδικού φορητού οπλισμού, όπως και στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοικτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπόγειων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.

Πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.ΓΕΕΘΑ

Μετά την τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων τμημάτων της ΔΕΠ στις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους και στην εκτέλεση βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επεσήμανε την αξία του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» ως σύγχρονου πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου για την εκπαίδευση των Μονάδων της ΔΕΠ με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, και τόνισε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων και ξένων χωρών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με την δημιουργία στο άμεσο μέλλον επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Τέλος, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων με την καθημερινή και επίπονη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις όπως αυτή του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» αναβαθμίζουν διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, επιβεβαιώνοντας τον αποτρεπτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περίοδο της ειρήνης και την ικανότητά τους στην εκτέλεση επιχειρήσεων.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.