Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τελικά συνελήφθη στα ΗΑΕ ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ; - Θρίλερ με τον πολέμιο του Ερντογάν

Πώς κυκλοφόρησε η είδηση στα ΜΜΕ και τα social media και μετά αποσύρθηκε - Ακόμα κι αν ο βαρώνος της τουρκικής μαφίας παραμένει ελεύθερος τ...







Πώς κυκλοφόρησε η είδηση στα ΜΜΕ και τα social media και μετά αποσύρθηκε - Ακόμα κι αν ο βαρώνος της τουρκικής μαφίας παραμένει ελεύθερος το μέλλον του δεν μοιάζει ευοίωνο και η παραμονή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι εύθραστη

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Κάταρ, με στόχο την υπογραφή δεκάδων επενδυτικών συμφωνιών, το τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας με έδρα τη Ντόχα μετέδωσε τη σύλληψη του Σεντάτ Πεκέρ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Al Jazeera, ο βαρώνος της τουρκικής μαφίας συνελήφθη κινηματογραφικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αρχικά, η σύλληψη του Πεκέρ θεωρήθηκε ότι αποτελεί μέρος του «πακέτου» της επενδυτικής συμφωνίας των 10 δισ. δολαρίων που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν, με τον πρίγκιπα-διάδοχο των Εμιράτων στην Τουρκία. Συμφωνία που σηματοδοτεί μία κάποιου είδους συμφιλίωση μεταξύ των δυο χωρών που βρίσκονταν εδώ και χρόνια στα χαρακώματα. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναμετέδωσαν την είδηση, αναφέροντας ότι ο Πεκέρ βρίσκεται υπό κράτηση και πιθανότατα θα εκδοθεί άμεσα στην Άγκυρα. Μάλιστα τα περί έκδοσης του Πεκέρ, ανήρτησε σε τουίτ και ο φανατικά καθεστωτικός δημοσιογράφος Ιμπραΐμ Καραγκιούλ, ο οποίος λίγο αργότερα διέγραψε το τουίτ. Το ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ επίσης έσπευσε να αποσύρει τη σχετική είδηση. Λίγες ώρες μετά, μάλιστα, έγραψε ότι «δεν είναι σε θέση να επιβεβαίωσει τη σύλληψή του» και άρα το αρχικό δημοσίευμα δεν ισχύει.

Μπορεί ο Σεντάτ Πεκέρ να παραμένει ελεύθερος, αλλά το μέλλον του δεν μοιάζει ευοίωνο και η παραμονή του στα ΗΑΕ είναι εύθραστη. Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα Εμιράτα εδώ και αρκετό καιρό του έχουν ζητήσει να σιωπήσει. Αν και τον χρησιμοποίησαν την εποχή που βρίσκονταν σε εχθρική σχέση με την Άγκυρα, απολαμβάνοντας ιδιαίτερα τις αποκαλύψεις του, εντέλει απαίτησαν να διακόψει την προβολή των βίντεό του, αλλά και τις επίμαχες αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν. Πράγματι, ο λαλίστατος Τούρκος αρχιμαφιόζος έχει σταματήσει τα τιτιβίσματά του στο Twitter, γεγονός που είχε προκαλέσει την περιέργεια αρκετών ανθρώπων που τον ακολουθούσαν στα social media. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ακαρέρ ανακοίνωσε προ ημερών ότι το αφεντικό της μαφίας «έχασε τελείως» την πρόσβασή του στο Διαδίκτυο, με τις αρχές των Εμιράτων να βάζουν έτσι τέλος στη διαδικτυακή του καριέρα. Αυτό που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο δικηγόρος του Ερσάν Μπαρκίν είναι ότι ο πελάτης του έχει εγκαταλείψει το μέρος όπου διέμενε στα Εμιράτα προς άγνωστο προορισμό. Αν και δεν είχε ποτέ αποκαλυφθεί η ακριβής τοποθεσία, επρόκειτο για μία σουίτα σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία των Εμιράτων.

Το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν δεν υπολείπεται πολέμιους εντός και εκτός της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες ένας από αυτούς ξεχώριζε. Ο Σεντάτ Πεκέρ είχε μετατραπεί σε διαδικτυακή περσόνα παγκόσμιας εμβέλειας, βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα όλης της κυβέρνησης Ερντογάν και του στενού πυρήνα του ίδιου του προέδρου. Ο βαρώνος της τουρκικής μαφίας από την ασφάλεια της σουίτας του σε ένα ξενοδοχείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθήλωνε κάθε βράδυ το κοινό του, με τα ζωντανά βίντεο διάρκειας μίας ώρας. Σε αυτά ξεδίπλωνε σαν σαπουνόπερα, τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος της Τουρκίας και τους δεσμούς του με το καθεστώτος Ερντογάν. Κορυφαίοι υπουργοί βρίσκονταν στο στόχαστρό του, κατηγορώντας τους για εμπόριο ναρκωτικών, βιασμούς, δολοφονίες και ό,τι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με το γαμπρό του Τούρκου προέδρου Μπεράτ Aλμπαϊράκ, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών

Ακόμα κι αν ο βαρώνος της τουρκικής μαφίας παραμένει ελεύθερος και η είδηση , το μέλλον του δεν μοιάζει ευοίωνο και η παραμονή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι εύθραστη, τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και το μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Γιλντιρίμ Ντεμινορέν. Τούρκοι βουλευτές και δημοσιογράφοι κοντά στο κυβερνών κόμμα επίσης είχαν την τιμητική τους στα αυτοσχέδια βίντεό του. Σε κάθε ένα από αυτά επαναλάμβανε τη φράση «θα ηττηθείτε από μια κάμερα και ένα τρίποδο». Με θρησκευτικά και πολιτικά σύμβολα, καθώς και βιβλία στο τραπέζι του, τα μηνύματά του περιλαμβάνουν συχνές αναφορές στη θρησκεία και στην Ιστορία, σε προσωπικότητες και ιδεολογίες. 

 
Επιχειρούσε να προσελκύει τόσο δεξιούς, όσο και αριστερούς, τους σουνίτες, αλλά και τους Αλεβίτες. Το γεγονός ότι ο Πεκέρ ανήκε κάποτε στο στενό κύκλο του Ερντογάν, αναβάθμιζε τη σημασία των βίντεο που ανέβαζε εβδομαδιαίως στο Youtube, έχοντας κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι δεν χόρταιναν τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα διαφθοράς του καθεστώτος.

Ο Πεκέρ μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε ειρωνευτεί τον Ερντογάν και τους συμβούλους του για τις συχνές επιθέσεις τους εναντίον της Ελλάδας. «Προφανώς η Ελλάδα θα είναι το νέο αφήγημα για να εκμεταλλευθείτε τα αισθήματα των αφελών και αγνών ανθρώπων μας. Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να μην κάνει κανέναν να υποφέρει. Μα τι απατεωνιά είναι αυτή; Μα τι ρεζιλίκι είναι αυτό;» Σε κανέναν δεν προκάλεσε εντύπωση η έκδοση εντάλματος σύλληψης του από τις τουρκικές αρχές.

Ίσως η είδηση της σύλληψής του να αποτελεί κάτι σαν μία πρόγευση. Το κλίμα έχει βαρύνει για τον εκκεντρικό άνδρα και δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία της Άγκυρας και μάλιστα άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.