Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά θα κάνει η Τουρκία! Αποκαλυπτικός Τούρκος Ναύαρχος-Αδειάζει το ΝΑΤΟ και «κλειδώνει» τα Στενά - Πως στρέφεται κατά της Ελλάδας

  Ο Τούρκος Ναύαρχος Deniz Kutluk: Η Άγκυρα θα πάρει αρνητική στάση σε περίπτωση σύρραξης ΗΠΑ-Ρωσίας αναμένοντας που θα γείρει η πλάστιγγα...

 






Ο Τούρκος Ναύαρχος Deniz Kutluk: Η Άγκυρα θα πάρει αρνητική στάση σε περίπτωση σύρραξης ΗΠΑ-Ρωσίας αναμένοντας που θα γείρει η πλάστιγγα-Κατηγορεί την Ελλάδα ως βάση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο-Μιλάει για μπλοκάρισμα αμερικανικών πολεμικών σκαφών στα Στενά από Άγκυρα

Τούρκος Ναύαρχος ε.α. με πολλές περγαμηνές σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ, και τώρα σύμβουλος σε τουρκικό αμυντικό ινστιτούτο και στο υπουργείο άμυνας, ξεκαθαρίζει το τι θα κάνει η Άγκυρα, αν λέμε, Ρωσία και ΗΠΑ αποφασίσουν να “αυτοκτονήσουν” στην Α.Ουκρανία.

Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός σε συνέντευξη του δηλώνει:

«Εάν γίνει πόλεμος( ΗΠΑ-Ρωσίας), όλα τα μέλη της Συμμαχίας πρέπει να λάβουν μέρος», μας είπε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.



Ο ΓΓραμματέας δεν έχει δικαίωμα ή ευθύνη να απαιτήσει κάτι τέτοιο από χώρες. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα του βέτο και πρέπει να πει όχι. Έτσι, αυτό το έργο θα λήξει πριν καν ξεκινήσει.

Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη σύγκρουση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και την ήττα στην Οσετία. Οι προκλήσεις των ΗΠΑ στην Ρωσία από μακριά είναι περιττές και οι Αμερικανοί πρέπει να τα παρατήσουν. Αυτό που συμβαίνει στη Μαύρη Θάλασσα δεν αφορά τις ΗΠΑ.

Επίσης, μια σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα θα ήταν ένα σενάριο καταστροφής, και η Τουρκία δεν έχει δώσει το πράσινο φως στο νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ, με μεταφορά πολεμικών πλοίων στην θάλασσα αυτή.

Επίσης πολλά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επίσης στρατιωτικές αδυναμίες.

Εάν εξακολουθήσει να υπάρχει κόντρα και στην συνέχεια πολεμική σύγκρουση σε αυτή την περιοχή, η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολεμικά πλοία ( ΗΠΑ) να διέλθουν από τα Στενά σύμφωνα με τη Συμφωνία του Μοντρέ.

Το ποιος διέρχεται και ποιος όχι από τα Στενά του Βοσπόρου το αποφασίζει αποκλειστικά η Τουρκία. Επίσης το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα για να χτυπήσει τη Ρωσία. Μπορεί αν επιθυμεί να εκτοξεύσει πυραύλους από πιο μακριά ( εννοεί στο Βόρειο Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη για να μην στοχοποιηθεί η Τουρκία από ρωσικούς πυραύλους).

Μετά τον πόλεμο της Κριμαίας το 2008, η Ρωσία έχει εξοπλίσει μέχρι τα δόντια την περιοχή για να προστατεύσει τις δικές της ακτές, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Αν κάποιος επιτεθεί εκεί θα πάθει χοντρή ζημιά.

Η Ρωσία πρέπει να επιλύσει το ζήτημα του Ντονιέντσκ σε διμερείς συνομιλίες με την Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος όμως, δεν μπορεί να είναι ο δικός μας πόλεμος ( Τουρκία). Το ΝΑΤΟ μέσω του ΓΓ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Εργάστηκα στο ΝΑΤΟ σε ανώτερες θέσεις σε αυτόν τον τομέα, και αν έρθει το θέμα σε αυτό προς απόφαση, θα ήθελα να κάνω μια λεπτομερή εξήγηση.

Στην παρούσα κατάσταση, το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει σοβαρή μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και βλέπω τη σύγκρουση ως μακρινό σενάριο.Βλέπω όμως ότι μπορεί να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ( ΗΠΑ-Ρωσίας) στο Ντονιέντσκ.

Επίσης γενικά όλοι μας πρέπει να υιοθετήσουμε μια στάση που θα εξαλείψει τα τεχνητά προβλήματα.
Για παράδειγμα οι μεγάλες βιομηχανίες, όπως οι βιομηχανίες όπλων και φαρμακευτικών προϊόντων, μπορεί κατά καιρούς να θέλουν να δημιουργήσουν πολέμους. Υπάρχουν ήδη 7-8 θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ. Είμαστε σε μια κόντρα δίχως όριο και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε.

«Ο Κίσιγκερ έχει ένα ρητό: «Μην προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε την Ουκρανία εντός των συνόρων του ΝΑΤΟ, θα ξεκινήσετε μια τρομερή παγκόσμια σύγκρουση».

Δεν υπάρχει δηλαδή απειλή στη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργείται τεχνητά από την Ουάσιγκτον. Πρέπει να εμποδίσουμε τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ.

Εν ολίγοις, θα πρέπει να αποφύγουμε πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα προκαλέσουν τη Ρωσία και να δώσουμε προσοχή στη σχολαστική εφαρμογή της Σύμβασης του Μοντρέ, της οποίας η σημασία για την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας είναι αδιαμφισβήτητη”, τονίζει ο ίδιος.

Ο Τούρκος Ναύαρχος δηλώνει ότι “ οι ΗΠΑ ανίκανες να αποτρέψουν τις διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, αποφάσισαν να στριμώξουν τη Μόσχα στην αυλή της, δηλαδή στη Μαύρη Θάλασσα.

Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία, αποφάσισε να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή με την απόφασή της στη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο του 2016.

Τώρα έχουμε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη, καθώς η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Τώρα υπάρχουν 3 μέλη του ΝΑΤΟ που γίνονται οι βάσεις του ΝΑΤΟ για την Μαύρη Θάλασσα, και μιλάω για την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν πριν από 6 μήνες ότι δεν μπορούσαν να σπάσουν τη ρωσο-κινεζική συνεργασία και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στο προηγούμενο σχέδιο και να περικυκλώσουν τη Ρωσία από τη νότια περιοχή.

Η Μαύρη Θάλασσα είναι μια ανοιχτή θάλασσα που είναι απαραίτητη για την Ρωσία και τον εφοδιασμό της χώρας.

Η Ουκρανία είναι σημαντική για τη Ρωσία, και η Μόσχα δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ και πολλά μέλη του ΝΑΤΟ δεν το θέλουν έτσι κι αλλιώς.

Οι ΗΠΑ αναζητούν μερικά κράτη υπό τον έλεγχό τους, για να επιτύχουν τα σχέδια τους, καθώς επιθυμούν τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει σε ίση απόσταση τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία, και δεν πρέπει να είναι συμβαλλόμενο μέρος, για να μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο Τούρκος Ναύαρχος Deniz Kutluk, υπηρέτησε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για 39 χρόνια, αποστρατεύτηκε το 2008, από το Γενικό Επιτελείο στο Τμήμα Αμυντικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Πόρων, που ήταν η τελευταία του θέση, με τον βαθμό του αντιναυάρχου.

Εργάστηκε συνολικά για 6 χρόνια στο τμήμα Διεθνούς Άμυνας Στρατιωτικού Σχεδιασμού στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, αρχικά ως αξιωματικός σύνδεσμος με τις ΗΠΑ, και στη συνέχεια ως επικεφαλής του Τμήματος, ενώ 10 χρόνια αργότερα ως Διευθυντής του σχεδίου για την Ειρήνη (PfP) στο ίδιο κέντρο, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ξέρει τι λέει για όλα τα σενάρια στον Εύξεινο Πόντο και την Α.Ουκρανία, ενώ εμπλέκει και την Ελλάδα. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.