Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιρίνα Καραμάνος: Τι λέει η Ελληνίδα σύντροφος του προέδρου της Χιλής για την σχέση της με τη χώρα μας

Η Ιρίνα Καραμάνος αποκαλύπτει τα σχέδια και τα όνειρά της για το μέλλον, ως πρώτη κυρία της Χιλής Για την Ελλάδα και τους προγόνους της μιλ...





Η Ιρίνα Καραμάνος αποκαλύπτει τα σχέδια και τα όνειρά της για το μέλλον, ως πρώτη κυρία της Χιλής

Για την Ελλάδα και τους προγόνους της μιλά η ελληνικής καταγωγής σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς.

Ο Μπόριτς είναι μόλις 35 ετών και ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Χιλής.

Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος μιλά στην ΕΡΤ 3 για τη γενέτειρα των παππούδων της, την Κύμη, για τη σχέση ζωής με τον Γκάμπριελ Μπόριτς, ενώ αποκαλύπτει τα σχέδια και τα όνειρά της για το μέλλον, ως πρώτη κυρία της Χιλής.

Η Ιρίνα Καραμάνος έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, μιλά τέσσερις γλώσσες (ισπανικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) και είναι μέλος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο σύντροφός της, το Convergencia Social, στο οποίο ηγείται του Φεμινιστικού Μετώπου. Ο πατέρας της, Τζορτζ Καραμάνος, διηύθυνε την ελληνική κοινότητα του Σαντιάγο τη δεκαετία του 1980.

H ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε «πως ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκληση μας είναι η αλλαγή του συντάγματος, χρειαζόμαστε μια φεμινιστική αντίληψη στην πολιτική» δήλωσε, ενώ επισήμανε πως «η ''Πρώτη Κυρία'' πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική και τη διπλωματία».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.