Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανατροπή στην Κύπρο: «Ο θάνατος του Έλληνα υποπλοίαρχου είναι δολοφονία» λέει ο ιατροδικαστής

Μαρτυρία σοκ του ιατροδικαστή από την Κύπρο ανατρέπει, όπως φαίνεται, τα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του Έλληνα υποπλοίαρχου Βαγγέλη Φραγ...





Μαρτυρία σοκ του ιατροδικαστή από την Κύπρο ανατρέπει, όπως φαίνεται, τα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του Έλληνα υποπλοίαρχου Βαγγέλη Φραγκούλη, 29 ετών από τον Πόρο.

Η πάλη που προηγήθηκε, το DNA στο φονικό όπλο αλλά και άλλα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο Θανατικό Δικαστήριο, ενισχύουν την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Λοϊζος Νικολαϊδής στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, η σορός του Βαγγέλη βρέθηκε να έχει χτυπήματα κάτι που σημαίνει ότι προηγήθηκε πάλη. Επίσης όπως τόνισε στο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε μικτό γενετικό υλικό.

“Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουμε σίγουρα αυτή η περίπτωση θανάτου δεν είναι αυτοκτονία. Κατά την άποψη μου είναι φόνος. Έχουμε δύο τραύματα στον πνεύμονα και στην καρδιά. Το μαχαίρι εξετάστηκε για αποτυπώματα, η δαχτυλοσκόπηση έδειξε ότι κανένα αποτύπωμα δεν βρέθηκε. Έπρεπε να είχε αποτυπώματα τουλάχιστον του Βαγγέλη. Από ένα κομμάτι του μαχαιριού βρέθηκε γενετικό υλικό του Βαγγέλη Φραγκούλη, από ένα άλλο κομμάτι του μαχαιριού βρέθηκε μικτό γενετικό υλικό το οποίο ανήκει σε άλλο ή άλλα πρόσωπα. Δεν αναφέρεται στο πόσα άτομα μπορεί να ήταν. Η φορά του τραύματος έχει σημασία. Υπάρχουν κακώσεις προθανάτιες στο πρόσωπο, ενδεχομένως να έχει προηγηθεί πάλη, θα τα καταθέσουμε στο δικαστήριο, για να αποδείξουμε ότι δεν είναι αυτοκτονία, δεν μπορώ να πω παραπάνω λεπτομέρειες” είπε ο ιατροδικαστής Λοϊζος Νικολαϊδης στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”.

Τα δικαστήριο στην Κύπρο και η ιατροδικαστική έκθεση

Μετά την έρευνα της εκπομπής και τον σάλο που προκλήθηκε στην Κύπρο, επισπεύθηκαν οι διαδικασίες και το Δικαστήριο συνεδρίασε στις 15 Νοεμβρίου. Ο δικαστής αναγνώρισε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και έδωσε εντολή να δοθούν άμεσα στο συνήγορο της οικογένειας όλα τα στοιχεία.

Η ιατροδικαστική έκθεση ήταν ελλιπής, αλλά οι φωτογραφίες που τη συνόδευαν, εκτιμήθηκαν από ειδικούς και έδωσαν έστω και τώρα, απαντήσεις.

«Έπρεπε να γίνει συλλογή γενετικού υλικού από τα νύχια του θύματος και να εξεταστεί σε ποιο πρόσωπο ανήκει. Κάτι το οποίο δεν έγινε. Από τις φωτογραφίες το πρώτο που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, ήταν ότι τα χέρια του θύματος ήταν ακάλυπτα και απροστάτευτα. Τα όποια στοιχεία, αλλοιώθηκαν», δήλωσε ο ιατροδικαστής Λοΐζος Νικολαΐδης, αναφερόμενος στην πάλη,

Ο άτυχος Βαγγέλης είχε πιει αρκετά σε πάρτυ που βρισκόταν λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός και σε μπαρ που συνέχισαν για να γιορτάσουν το δίπλωμά του στην κατάδυση. Ο ιατροδικαστής θεωρεί αδύνατο να μπορεί ένας άνθρωπος να καταφέρει στον εαυτό του τέτοιου είδους τραύματα, με τα υψηλά ποσοστά αλκοόλης, που βρέθηκαν στο αίμα του.

«Πλέον η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί ως δολοφονία και να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και συνεντεύξεις διαφόρων εμπλεκομένων. Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίες ήρθαν στην αντίληψή μας μετά την προβολή της εκπομπής και θα ξαναεξεταστούν. Νομίζω ότι η αστυνομία και το δικαστήριο, οφείλουν να ζητήσουν να γίνει εκ νέου αυτοψία στο χώρο», κατέληξε.

“Δεν υπήρξε καβγάς”

Ο φίλος και εκπαιδευτής του, ο οποίος ήταν μαζί με τον Βαγγέλη εκείνο το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μίλησε στην εκπομπή.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο πάρτυ στο σπίτι μου δεν υπήρξε κανένας καβγάς. Ο κόσμος διασκέδαζε και περνούσε καλά, δεν έγινε κάποιο περιστατικό. Στη συνέχεια, πήγαμε μαζί στο μπαράκι, αλλά ούτε εκεί δημιουργήθηκε κάποια ένταση. Δεν ξέρω τι συνέβη μετά και βρέθηκε χτυπημένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.