Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους αρνητές γονείς που δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο

 Την τροπολογία που επαναφέρει και αυστηροποιεί τις κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι εκείνα βρίσκο...





 Την τροπολογία που επαναφέρει και αυστηροποιεί τις κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι εκείνα βρίσκονται ακόμα σε ηλικία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ψήφισε η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι, τα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης κατέθεσαν νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Στην επίμαχη ψηφοφορία, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ της ρύθμισης ψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν ανοικτά ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο.

«Ήταν μια διάταξη που υπήρχε ως πταίσμα! Προφανώς θα ελεγχθούν οι ιδιαιτερότητες ορισμένων οικογενειών, ωστόσο το να το κάνει κανείς συνειδητά ή για λόγους ιδεοληψίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μη το αντιμετωπίσουμε! Είναι ζήτημα ηθικής», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.