Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρει η κατάσταση στις Σέρρες: Περισσότεροι θάνατοι από Αττική και Κρήτη!

Έξι φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατ. σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες μίλησ...







Έξι φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατ. σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική
Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες μίλησε νωρίτερα σήμερα στον Σκάι ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατ. σε όλη την πανδημία. «Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο». «Γιατί; Γιατί δεν εμβολιάζονται είναι απλό» τόνισε.

«Δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους» πρόσθεσε ακόμη.

«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Ο καθηγητής δήλωσε πάντως ότι αυτή την εβδομάδα ήδη έχει ξεκινήσει η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μ.ο λιγότερα από την προηγούμενη, ελπίζω αυτό να διατηρηθεί, και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί. «Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή περνάμε την κορύφωση που είχαμε δυο εβδομάδες νωρίτερα λόγω της χρονοκαθυστέρησης (μολύνσεων, επώασης – τεστ)».

Ούτε 2 στις 10 έγκυες πελάτισσές μου δεν εμβολιάζονται στις Σέρρες, λέει ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου

Βαθύτατα συγκλονισμένος για τον πρόωρο χαμό της Παρθένας Κουτμερίδου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γυναικολόγος της Χρήστος Καρύδας. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, από τις δικές του πελάτισσες ούτε 2 στις 10 έγκυες είναι εμβολιασμένες.

Σχολιάζοντας αναφορά ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στις Σέρρες είναι λίγο κάτω από 50% έκανε λόγο μάλιστα για γενναιόδωρο ποσοστό. «Ο κόσμος αρνείται επιδεικτικά να εμβολιαστεί» δήλωσε δε ο γυναικολόγος.

«Είχαμε επανειλημμένα μιλήσει για την ανάγκη εμβολιασμού στο ζευγάρι, γιατί προστατεύει ζωές και σώζει μωρά. Αποφάσισαν η Πάττυ να εμβολιαστεί μετά τον τοκετό... Υπήρχε παράγοντας φόβου μετά της αρνητικής δημοσιότητας του πρώτου καιρού με το εμβόλιο της AstraZeneca κλπ… Ήταν τραγικό για το μωρό και για την ίδια. Ήταν μια ανάσα από το να φέρει στον κόσμο το μωρό» τόνισε ο κ. Καρύδας. «Δυστυχώς σώθηκε μονό το μωρό… Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.