Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλαστά διαβατήρια: Οι εταιρείες – βιτρίνες των επίορκων αστυνομικών – Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση τους

Ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση με τα πλαστά διαβατή...







Ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια και τις εικονικές ταυτότητες, για την οποία συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ακόμη και αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ασπροπύργου, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ.


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στο μικροσκόπιο έχουν μπει από εταιρεία real estate μέχρι ψητοπωλείο και φρουτεμπορική!

Ως πρόεδροι και εταίροι των επιχειρήσεων εμφανίζονται άτομα που είτε κατηγορούνται ως κεντρικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε ερευνώνται για την αγορά εγγράφων «μαϊμού» αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Η έρευνα θα αναζητήσει τη διαδρομή του χρήματος, για να διαπιστωθεί αν το κύκλωμα «ξέπλενε» μέσα από τις εταιρείες τα έσοδα που αποκόμιζε, αλλά και αν κάποιοι με «μαύρο» ποινικό μητρώο προμηθεύτηκαν τα πλαστά έγγραφα για να αλλάξουν τα στοιχεία τους και να μπορούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα, κάτω από το «ραντάρ» των ελληνικών Αρχών.

Μεταξύ των εταιρειών που ερευνώνται είναι μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) που συστάθηκε τον Μάιο του 2020 με κεφάλαιο 1.000 ευρώ και με έδρα την Αθήνα.


Ένας εκ των δύο εταίρων είναι ο 34χρονος γιος του 60χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης με τα πλαστά διαβατήρια. Πατέρας και γιος έχουν προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλών σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.


Στην ιστοσελίδα της διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate, καθώς και στην έκδοση Golden Visa, δηλαδή της άδειας διαμονής στη χώρα που λαμβάνει ξένος υπήκοος μετά την αγορά ακινήτου αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας και περνούν από εξονυχιστική εξέταση κάθε συναλλαγή. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ερευνάται και μονοπρόσωπη ΙΚΕ που εμπορεύεται έπιπλα και είδη οικιακής χρήσης.


Η εταιρεία καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο τον Νοέμβριο του 2015 με κεφάλαιο μόλις 100 ευρώ. Ακόμη, τον Μάιο του 2019 συστάθηκε μία ακόμη ΙΚΕ, με σκοπό το χονδρικό εμπόριο ξυλείας, οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συγκέντρωσε το καταστατικό και όλα τα άλλα απαραίτητα φορολογικά έγγραφα για την έναρξη λειτουργίας ενός ψητοπωλείου που έχει συσταθεί ως Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. Ως εταίρος εμφανίζεται αλλοδαπός που έχει λάβει ελληνική υπηκοότητα. Εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία φρούτων λειτουργούσε με διαχειριστή άνδρα που φέρεται να είναι συγγενής ατόμου το οποίο ερευνάται για πλαστή ταυτότητα.

Έτσι τους έπιασαν

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε για μήνες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και η «R» αποκαλύπτει φωτογραφίες-ντοκουμέντα από αυτές τις παρακολουθήσεις, στις οποίες ο 60χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος απαθανατίζεται να συνομιλεί και με αστυνομικούς, τα ονόματα των οποίων περιέχονται στη δικογραφία! Ενδεικτικά, στις 26 Μαρτίου 2021, στη 1 το μεσημέρι, μία γυναίκα και ένας άνδρας έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας.

Έξω από το τμήμα βρίσκονταν ο 60χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον γιο του, καθώς και ακόμη δύο -άγνωστα τότε- άτομα. Το ζευγάρι συνομίλησε για λίγο με την παρέα των τεσσάρων και μπήκε στο αστυνομικό τμήμα. Οταν αποχώρησε, μίλησε ξανά μαζί τους και απομακρύνθηκε, για να ακολουθήσουν προς άγνωστη κατεύθυνση και οι δύο άγνωστοι.

Όμως, σε κοντινή απόσταση βρισκόταν κλιμάκιο των Αδιάφθορων που φωτογράφιζαν το «πηγαδάκι». Όπως διαπίστωσαν από τα οχήματα αλλά και από τις φωτογραφίες, ο ένας από τους δύο αγνώστους που μιλούσε με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και, μάλιστα, έξω από το αστυνομικό τμήμα, ήταν συνάδελφός τους αστυνομικός.

Στη συνέχεια, οι Εσωτερικές Υποθέσεις ερεύνησαν τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν οι συνάδελφοί τους στο τμήμα και διαπίστωσαν ότι την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο αστυνομικό τμήμα, εκδόθηκε ταυτότητα στην αλλοδαπή γυναίκα, ενώ ο άνδρας που τη συνόδευε ήταν μάρτυρας ταυτοπροσωπίας.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.