Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, των αστυνομικών και των στρατιωτικών στην Ιταλία

  Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.764 περιστατικά κορονοϊού, με 89 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα ο...






 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.764 περιστατικά κορονοϊού, με 89 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα οι μολύνσεις είναι 5.028.547 και 133.828 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκαν 719.972 διαγνωστικά τεστ συνολικά, με το 1,8% από αυτά να είναι θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας οι ασθενείς με Covid-19 είναι 683, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.227, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη γείτονα.

Στο μεταξύ, μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο, αποφασίσθηκε και στο Τορίνο ότι στους δρόμους του κέντρου της πόλης και σε όλους τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

Επιβεβαιώνεται, εξάλλου, ότι από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα σχολεία, των μελών των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων, κατά το ίσιο Μέσο.

Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικοί είναι ήδη υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Δεν αυστηροποιείται το πρωτόκολλο στα σχολεία

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως σε αντίθεση με τις αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης Ντράγκι, όπως αυτές είχαν καταγραφεί από μερίδα του ιταλικού Τύπου νωρίτερα σήμερα, δεν θα μην προχωρήσει επί του παρόντος η αλλαγή του κανονισμού για τα σχολεία.

Η La Repubblica σημειώνει πως για την ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, σε κάθε τάξη δεν θα αρκεί, τελικά, να υπάρχει ένα κρούσμα Covid-19. Παραμένει δηλαδή σε ισχύ ο κατώτατος αριθμός των τριών κρουσμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.