Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»

Λευκό Σαββατοκύριακο φέρνει η κακοκαιρία Carmel, με καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Η ΕΜΥ εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνω...







Λευκό Σαββατοκύριακο φέρνει η κακοκαιρία Carmel, με καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Η ΕΜΥ εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθως διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες που θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Η κακοκαιρία με την ονομασία Carmel όπως προαποφασίστηκε από τους εταίρους του group της νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνους για την ονοματοδοσία των συστημάτων στη χώρα μας θα φτάσει το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.




Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε η ΕΜΥ επί του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης, το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται το πρωί του Σαββάτου, με κέντρο της περιοχή της Ρόδου, κινείται νοτιοανατολικά προς την περιοχή της Κύπρου και βαθαίνει ως αποτέλεσμα της δυναμικής αστάθειας που επικρατεί στην μέση ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.