Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόκληση από την Τουρκία Χριστουγεννιάτικα: Άνοιξαν ως τζαμί την Αγία Σοφία Αδριανουπόλεως παραμονή της Μεγάλης Γιορτής!

Στην προκλητική ενέργεια να προχωρήσει στο άνοιγμα ως τζαμιού του βυζαντινού ναού της Αγίας Σοφίας Αδριανουπόλεως επιλέγοντας, μάλιστα, αυτ...







Στην προκλητική ενέργεια να προχωρήσει στο άνοιγμα ως τζαμιού του βυζαντινού ναού της Αγίας Σοφίας Αδριανουπόλεως επιλέγοντας, μάλιστα, αυτό να γίνει στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή, δηλαδή, των Χριστουγέννων, προχώρησε η Τουρκία «σφραγίζοντας» την πρόκληση με την παρουσία του προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας, Αλί Ερμπάς.

Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Αδριανούπολη το οποίο η Τουρκία πλέον μετονόμασε ως «Τζαμί-ι Σαρίφ» είναι βυζαντινό κτίσμα του 12ου αιώνα και είχε μετονομαστεί σε Τζαμί της Κατάκτησης το 1456 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Ο ναός, όμως, δεν λειτουργούσε λόγω ζημιών που είχε υποστεί από σεισμούς και οι οποίες αποκαταστάθηκαν μετά από 56 χρόνια.

Ο Ερμπάς, μάλιστα, για να κάνει πιο έντονη την πρόκληση φρόντισε να αναφέρει στην ομιλία του «μετά από τα περσινά εγκαίνια του τζαμιού Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, σήμερα συναντιόμαστε πάλι εδώ, για τα εγκαίνια του τζαμιού Αγίας Σοφίας Αίνου -Αδριανούπολης» σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.