Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΥΑΓΗΣΕ το τουρκικό Αεροπλανοφόρο! Οι Ισπανοί λένε πως οι τούρκοι δεν μπορούν να το πληρώσουν και το πουλάνε στο Μαρόκο...!!!

Ήρθαν οι απόκριες όπως φαίνεται για την τουρκική ηγεσία, και την παίρνουν στο “ψιλό” πολλοί πλέον, λόγω της οικτρής οικονομικής δυστοκίας τη...







Ήρθαν οι απόκριες όπως φαίνεται για την τουρκική ηγεσία, και την παίρνουν στο “ψιλό” πολλοί πλέον, λόγω της οικτρής οικονομικής δυστοκίας της και την ραγδαία πτώση της τουρκικής λίρας.

Η ανύπαρκτη οικονομική δυνατότητα περάτωσης πολλών τουρκικών εγχώριων αμυντικών προγραμμάτων και το εμπάργκο των ΗΠΑ σε αμυντικό υλικό, έχουν φέρει όντως σε απόγνωση της τουρκική αμυντική βιομηχανία, αυτήν την δεδομένη στιγμή.

Αλλά άλλο αυτό, και άλλο να έχουμε διακίνηση είδησης περί πώλησης του τουρκικού Αναντολού στο Μαρόκο.

Ισπανικό ΜΜΕ αναφέρει ουσιαστικά την οικονομική αδυναμία περάτωσης του τουρκικού μινι αερολανοφόρου Αναντολού, και μένουμε εκεί, αφού η πώληση του στο Μαρόκο, όπως αναφέρει πρακτορείο ειδήσεων .

Οι Ισπανοί "τρολάροντας" του Τούρκους, επικαλούνται το πρακτορείο ειδήσεων MAP, που βρίσκεται κοντά στη μαροκινή κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι υπάρχει διαπραγμάτευση που αφορά την πιθανή πώληση του TCG Anadolu δήθεν στο Μαρόκο.

Μάλιστα μιλά και για συμφωνία ανάμεσα στον Μαροκινό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”, αναφέροντας ότι το Μαρόκο θα είχε αποκτήσει το πλοίο αυτό έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών προσαρμογής στις απαιτήσεις του Βασιλικού Ναυτικού, θαλάσσιων δοκιμών, εκπαίδευσης μαροκινού προσωπικού και διετούς εγγύησης από το ναυπηγείο.

Αυτές οι “πληροφορίες” ασχέτως αν αφορούν  την πραγματικότητα,  μας επιβεβαιώνουν το τεράστιο πρόβλημα ρευστών, που έχει η τουρκική κυβέρνηση, η οποία αναζητά πιθανόν παντού την απόκτηση ρευστών, και αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ισπανική εταιρεία Navantia παρείχε το σχεδιασμό, τη μεταφορά τεχνολογίας, τον εξοπλισμό και την τεχνική βοήθεια στο Ναυπηγείο Sedef της Τουρκίας.

Μαζί με αυτή την ανακοίνωση, η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πιθανή πώληση στο Βασίλειο του Μαρόκου 14 αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης Harrier Plus.

Η σύμβαση θα περιλαμβάνει δώδεκα μονοθέσια AV-8B Plus και δύο εκπαιδευτικά TAV-8B, καθώς και 16 ραντάρ APG-65, έξι ατράκτους AAQ-33, 100 κιτ κατευθυνόμενων βομβών GBU-48, 100 AIM-9M-8 αέρα/αέρα βλήματα, δώδεκα πυροβόλα GAU-12 και διάφορα ανταλλακτικά, αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το TCG Anadolu (L-400) είναι ένα αμφίβιο πλοίο τύπου LHD που σχεδιάστηκε από τη Navantia και πήρε το όνομά του από τη χερσόνησο της Ανατολίας (Anadolu στα Τουρκικά). Με τα 232 μέτρα μήκος του μέλει να γίνει το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Τα προβλήματα για το τουρκικό υπουργείο άμυνας ξεκίνησαν όταν η χώρα αποβλήθηκε από το πρόγραμμα F-35 τον Ιούλιο του 2019 για λόγους ασφαλείας μετά από παρατεταμένη διπλωματική σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αφήνοντας το πλοίο χωρίς αυτό που θα ήταν το κύριο όπλο του.

Στην συνέχεια και μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, το τουρκικό γενικό επιτελείο αποφάσισε να τοποθετήσει στο κατάστρωμα του πλοίου αυτού UCAV Bayraktar TB-3. Το TB-3 θα ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του επιτυχημένου TB-2 με μεγαλύτερη εμβέλεια και ικανότητα οπλισμού.

Αν και το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τα εξοπλισμένα UCAV του από το νέο πλοίο, εδώ και λίγους μήνες η Τουρκία, πλήττεται από μια βαθιά οικονομική κρίση, με το εθνικό νόμισμα να βυθίζεται τους τελευταίους μήνες.

Κάποιοι, θεωρούν ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να απαλλαγεί από ένα δαπανηρό πλοίο που θα ολοκληρωνόταν το 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.