Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σάλος με βρωμόψυχο Ιταλό επίσκοπο: «Ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει» είπε μπροστά σε εκατονταδες παιδάκια...

Στα ιταλικά – και όχι μόνο – ΜΜΕ “πρωταγωνιστεί” ο επίσκοπος στη Σικελία, Αντόνιο Σταλιάνο, ο οποίος αποφάσισε να αποκαλύψει σε φεστιβάλ, π...







Στα ιταλικά – και όχι μόνο – ΜΜΕ “πρωταγωνιστεί” ο επίσκοπος στη Σικελία, Αντόνιο Σταλιάνο, ο οποίος αποφάσισε να αποκαλύψει σε φεστιβάλ, παρουσία πολλών παιδιών, ότι “ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει”!

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως “η Coca Cola, αλλά όχι μόνο αυτή, χρησιμοποιεί την εικόνα του για να διαπιστευθεί ως φορέας υγιών αξιών” προσθέτοντας επίσης πως “το κόκκινο του ενδύματος που φοράει (ο Άγιος Βασίλης) επιλέχθηκε από την Coca Cola αποκλειστικά για διαφημιστικούς σκοπούς”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις υπήρξαν ποικίλες και σφοδρότατες, περνώντας από τα απογοητευμένα παιδιά ως τους εξαγριωμένους γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τον λόγο τούτης της “αποκάλυψης”. Απογοήτευση, στο σημείο που η Corriere della Sera αποκάλεσε σε άρθρο της τον επίσκοπο “Grinch”, παρομοιάζοντας τον με τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της γνωστής ταινίας με τον Jim Carrey, ο οποίος προσπαθεί να χαλάσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Λίγο αργότερα ο επίσκοπος Staglianò διευκρίνισε στα ΜΜΕ πως: “Είπα ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένα ιστορικό πρόσωπο όπως ο Άγιος Νικόλαος, από τον οποίο αφαιρέθηκε ο φανταστικός χαρακτήρας” και τονίζει πως “ενθάρρυνα τους νεότερους να έχουν μια πιο ενσαρκωμένη ιδέα για τον Άγιο Βασίλη για να ζήσουν καλύτερα την αναμονή και κυρίως την ανταλλαγή δώρων”.

Μάλιστα ο επίσκοπος επιτέθηκε κατά του Αμερικανικού κολοσσού, λέγοντας πως “με όλο τον σεβασμό για τον κατασκευαστή της Coca Cola που εφηύρε τον Άγιο Βασίλη, το καθήκον του επισκόπου είναι να ανακοινώνει την ευαγγελική φιλανθρωπία, επίσης μέσω αυτών των συμβόλων της λαϊκής κουλτούρας. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε ποπ-θεολογία και να ανακτήσουμε το αληθινό νόημα της χριστιανικής παράδοσης των Χριστουγέννων. Κατά τα άλλα, τα παιδιά ξέρουν ότι ο Άγιος Βασίλης είναι είτε ο μπαμπάς, είτε ο θείος. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένα ‘κομματιασμένο’ όνειρο”.

Το διευκρινιστικό σχόλιο όμως φαίνεται να χειροτέρεψε τα πράγματα, στο σημείο που αναγκάστηκε να επέμβει ο επικεφαλής των Κοινωνικών Επικοινωνιών της επισκοπής του Νότο, εκφράζοντας τη λύπη του για την “απογοήτευση των πιο μικρών” και τονίζοντας πως οι προθέσεις του επισκόπου Σταλιάνο “ήταν αρκετά διαφορετικές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.