Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Aydinlik γράφει ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. είναι σαν την απόβαση στη Σμύρνη

Τις πάγιες προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο επαναλαμβάνει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aydinlik, παρομοιάζοντας τη...







Τις πάγιες προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο επαναλαμβάνει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aydinlik, παρομοιάζοντας τη σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια με την… απόβαση στη Σμύρνη.

Τ
ο δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο Πέλαγος πριν από ένα χρόνο, ετοιμάζει παρόμοια κίνηση και στην «Θάλασσα των Νησιών», όπως αποκαλούν πλέον οι εθνικιστές και εθνοϊσλαμιστές Τούρκοι το Αιγαίο, επικαλούμενο δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας.

Όπως αναφέρει, η εφαρμογή 12 ν.μ. στη «Θάλασσα των Νησιών», όπου υπάρχουν σχεδόν 3.000 νησιά, νησίδες και βράχοι, κλείνει όλες τις περιοχές μετάβασης στην περιοχή και φυλακίζει την Τουρκία στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως το καθεστώς των 12 ν.μ. είναι απόλυτη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας.

Είναι η μετατροπή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Δεν διαφέρει από την απόβαση Ελλήνων στρατιωτών στη Σμύρνη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Οι Τούρκοι σταθερά παραβλέπουν ή αποκρύπτουν ότι στη Συνθήκη της Λωζάνης υπέγραψαν ότι παραιτούνται από κάθε εδαφική κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές τους.

Ό,τι συμβαίνει πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές τους δεν τους αφορά.

Και επειδή δεν τιμούν τις υπογραφές τους, ως κουτοπόνηροι Ανατολίτες, η Ελλάδα να είναι βέβαιοι ότι θα εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο απολύτως και με σκληρή ισχύ εάν χρειαστεί.

Και δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά την Ελλάδα, η εθνική γραμμή είναι ισχυρότερη από τις ιδεοληψίες ή αγκυλώσεις του κάθε εφήμερου στην πρωθυπουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.