Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός 5,7 νότια της Κρήτης: Η σωτήρια εφαρμογή της Google που προειδοποίησε τους κατοίκους

Με μια ειδοποίηση από εφαρμογή της Google και έναν σεισμό 5,7 Ρίχτερ ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης (29/12) στην Κρήτη. Αρκετοί κάτοικοι έλα...







Με μια ειδοποίηση από εφαρμογή της Google και έναν σεισμό 5,7 Ρίχτερ ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης (29/12) στην Κρήτη. Αρκετοί κάτοικοι έλαβαν μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας Android Earthquake Alerts, και ενημερώθηκαν για την ισχυρή σεισμική δόνηση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτή σημειωθεί.

Η εν λόγω εφαρμογή της Google για Android κινητά στέλνει μηνύματα όταν συμβαίνουν ισχυροί σεισμοί. «Αναμένονται ελαφρές δονήσεις. Αρχική εκτίμηση μεγέθους 5,4 σε απόσταση 86,8km», έγραφε το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Κρήτης, το πρωί της Τετάρτης (29/12).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία έχει επεκταθεί η υπηρεσία, η οποία ταυτόχρονα διατέθηκε και στη Νέα Ζηλανδία και την Ουάσιγκτον.


Ο σεισμός, όπως αναφέρει η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έχει μέγεθος 5,7 ρίχτερ και επίκεντρο στη θάλασσα, 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης Ηρακλείου, στην Κρήτη, ενώ καταγράφηκε στις 7.08.

Στις 7.08 στάλθηκε και το μήνυμα από την υπηρεσία Android Earthquake Alerts της Google…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.