Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από το πρωϊ της Πέμπτης τα Νέα Μέτρα: Σενάριο για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι και για κλείσιμο εστίασης από τις 22:00

Την Τετάρτη (29.12) αποφασίζει και εισηγείται τα μέτρα η Επιτροπή των Ειδικών. Τι αναμένεται να ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης και πώς θα ...







Την Τετάρτη (29.12) αποφασίζει και εισηγείται τα μέτρα η Επιτροπή των Ειδικών. Τι αναμένεται να ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης και πώς θα κάνουμε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη, παρουσία Τσιόδρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Aπό τις 6 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα που θα αποφασιστούν αύριο. Η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο στις 12 το μεσημέρι στη σκιά της έκρηξης των κρουσμάτων και θα υποβάλλει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα.

Το βέβαιο είναι πως τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα ίσχυαν αργότερα, θα έρθουν νωρίτερα και μένει να καταδειχθεί τι θα αποφασίσουν οι επιστήμονες.

Το κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων θα είναι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα η διασκέδαση κρατά μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που βρίσκεται πλέον στο τραπέζι είναι η εστίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να κατεβάσει ρολά στις 10 το βράδυ, κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσουν τα κέντρα διασκέδασης.

Εν τω μεταξύ είναι πιθανό να αλλάξει και το καθεστώς λειτουργίας στις καφετέριες ακόμα και από την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Όπως είπε, η Ομικρον είναι μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους, ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και έκρηξη των θανάτων.

Αναφερόμενος στα μέτρα άφησε ανοιχτό παράθυρο να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.