Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Αφιερωμένο στην τελευταία ημέρα του 2021 το Doodle της Google

HGoogle για την τελευταία ημέρα του 2021 δημιούργησε ένα απλό και συνάμα συμβολικό, αλλά και χαριτωμένο doodle ώστε να το αφιερώσει στην Πα...







HGoogle για την τελευταία ημέρα του 2021 δημιούργησε ένα απλό και συνάμα συμβολικό, αλλά και χαριτωμένο doodle ώστε να το αφιερώσει στην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που είναι μια τόσο ξεχωριστή μέρα, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά για δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το σχέδιο κοσμούν πολύχρωμα φώτα, το καπέλο ενός πάρτι και στο κέντρο του βρίσκεται ένα ζαχαρωτό, το οποίο κουνιέται. Πίσω του, δε, ξεπροβάλλει ένας κίτρινος κύκλος, όπως ο ήλιος που ανατέλλει για να ξημερώσει μια καινούρια μέρα και να φέρει κάτι διαφορετικό. Άλλωστε, στο τέλος του 2021 η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να δημιουργεί προκλήσεις στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο, πέφτει χαρτοπόλεμος καθώς το layout μετατρέπεται σε γιορτινό. Άλλωστε η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα περισσότερα μέρη της Γης είναι συνυφασμένη με τα πάρτι και τη διασκέδαση, τις συγκεντρώσεις με φίλους ή και συγγενείς και γενικά με τα αγαπημένα πρόσωπα του καθενός. Καθώς, όμως, η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέπει τέτοιες συγκεντρώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά τη μετάδοση της Covid-19 και της μετάλλαξης Όμικρον, η Google αποφάσισε να χαρίσει όσο μπορεί ένα εικονικό πάρτι στις οθόνες μας. Να συμβάλλει με τον τρόπο της στην αλλαγή της διάθεσης και στην ενίσχυση του γιορτινού κλίματος, αλλά και της ελπίδας πως θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες.

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που σε κάποιες χώρες είναι γνωστή ως και η νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου, είναι η τελευταία μέρα του έτους. Τα Νησιά Γραμμής Ισημερινού (μέρος του Κιριμπάτι) και το Τόνγκα, είναι παραδείγματα περιοχών που καλωσορίζουν πρώτες το νέο έτος κάθε φορά, ενώ το Μπαίηκερ, το οποίο είναι ένα ακατοίκητο μέρος στις Απομακρυσμένες Νησίδες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς και η Αμερικανική Σαμόα είναι από τις τελευταίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.