Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αυστραλοί μεθύσαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος στη γη το 2020: Ακολουθούν οι Σκανδιναβοί

Πολλοί σκέφτηκαν το lockdown λόγω της πανδημίας, αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν έπαιξε δραστικό ρόλο. Μια νέα έρευνα για την κατανάλωση του ...







Πολλοί σκέφτηκαν το lockdown λόγω της πανδημίας, αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν έπαιξε δραστικό ρόλο.

Μια νέα έρευνα για την κατανάλωση του αλκοόλ αποκάλυψε ότι η Αυστραλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, έχοντας πιει αρκετή, μα πάρα πολλή μπύρα. Ενδεχομένως να περιμένατε τους Άγγλους ή τους Γερμανούς, αλλά να που η Αυστραλοί πήραν τα πρωτεία.

Η Παγκόσμια Έρευνα έγινε σε περισσότερους από 32.000 ανθρώπους από 22 χώρες. Αυτή έδειξε πως οι Αυστραλοί, μέθυσαν κατά μέσο όρο, 27 φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, που είναι σημαντικά υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι... 15. Επίσης, δύο φορές την εβδομάδα, οι Αυστραλοί έπιναν κανονικό ποτό και όχι μπύρα.

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν από κοινού η Δανία και η Σουηδία, καθώς μέθυσαν πέρσι κατά μέσο όρο 23,8 φορές.

Το μυαλό κάποιου ενδεχομένως να πάει στα lockdown που είχαμε λόγω του κορονοϊού, για να εξηγήσει την αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ, ωστόσο με μια δεύτερη ανάγνωση φαίνεται πως δεν έπαιξε δραστικό ρόλο.

Η ερευνήτρια του πανεπιστημίου RMIT, Μόνικα Μπάρατ, δήλωσε: «Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το ότι είμαστε μια χώρα με συχνότητα μέθης. Μπορούμε επίσης να δούμε τις χώρες με κουλτούρα κατανάλωσης αλκοόλ όπως οι σκανδιναβικές, οι βρετανικές και οι βορειοαμερικανικές, οι οποίες επίσης είναι σχετικά στη συχνότητα επεισοδίων μέθης».



Με λίγα λόγια, απλά και σταράτα: Ποιο lockdown… Αυτές οι χώρες έχουν στην κουλτούρα τους το να πίνουν. Το έκαναν και προ πανδημίας, ενδεχομένως να συνεχίσουν και μετά από αυτήν.

Γι αυτό τον λόγο, οι αυστραλιανές αρχές έχουν εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ. Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας είχε δώσει ως σημαντική οδηγία- που φαίνεται πως δεν την ακολούθησαν- στους Αυστραλούς, να μειωθεί ο κίνδυνος βλάβης από ασθένειες ή τραυματισμούς που σχετίζονται με το αλκοόλ. Σύστησε δε, οι υγιείς άνδρες και γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από 10 ποτά την εβδομάδα και σε καμία περίπτωση, όχι περισσότερα από τέσσερα τη μέρα.

Τόνισε μάλιστα ότι όσο λιγότερο πίνετε, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος βλάβης από το αλκοόλ.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.