Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ... Σαν σήμερα το 2007: Βουτιά στο κενό από τον πρώην Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ. Πολιτισμού ΧΡ. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ

Από το : Χρονολόγιο Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου Μεσημέρι 21ης Δεκεμβρίου 2007 και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος...




Από το : Χρονολόγιο

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου

Μεσημέρι 21ης Δεκεμβρίου 2007 και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος μεταφερεται με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμος” μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στο Κολωνακι...

Ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας είχε προσπαθήσει να δώσει τελος στη ζωή του πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στο Κολωνάκι.





Όλοι συνέδεσαν την πράξη του αυτή, με το σκάνδαλο που συντάραξε την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την 35άχρονη υπάλληλο του υπουργείου πολιτισμού Εύη Τσέκου.

Αποκαλυπτικό για τα πρόσωπα και τις καταστάσεις του ροζ σκανδάλου το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα” το 2008
“Στο εστιατόριο Βυζαντινό άνοιξε η κερκόπορτα από την οποία το κυβερνητικό στρατόπεδο δέχτηκε το ισχυρό πλήγμα μιας ολιγομελούς ομάδας ατάκτων με συγκεχυμένη ταυτότητα και ακόμη πιο ασαφή κίνητρα. Εκεί άνοιξε το λυχνάρι απ΄ όπου βγήκε το κακό τζίνι που έσπειρε τον πανικό και τον τρόμο και στο φάσμα του οποίου σχηματοποιήθηκε το πολύκροτο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, οδηγώντας δύο άτομα στην απόπειρα αυτοκτονίας και μία 35χρονη γυναίκα στη φυλακή και εξωθώντας δικηγόρους, δημοσιογράφους και πολιτικούς σε μια πρωτοφανή σύγχυση αρμοδιοτήτων με πρώτο βεβαιωμένο θύμα την αλήθεια. Τα πρόσωπα του δράματος και δη τον άγνωστο Χ που παρέδωσε το επίμαχο βίντεο σε κυβερνητικό στέλεχος καταγράφει σήμερα «Το Βήμα». Ι. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Το αλεξικέραυνο του Πρωθυπουργού σε ρόλο… Μάικλ Κλέιτον
O διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σε ρόλο Μάικλ Κλέιτον, ανέλαβε να… καθαρίσει την υπόθεση Ζαχόπουλου για λογαριασμό του Μαξίμου. Παρ΄ ότι όλοι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού γνώριζαν την ύπαρξη της επίμαχης κασέτας πριν από το ταξίδι στη Μόσχα, μετά την απρόβλεπτη τροπή που πήρε η υπόθεση στις δικές του πλάτες έλαχε να πέσει το βάρος της υπεράσπισης της κυβέρνησης και προσωπικώς του κ. Κ. Καραμανλή .

Ηταν η πρώτη φορά κατά την οποία ο μειλίχιος και ολιγόλογος δημοσιογράφος, ο οποίος δείχνει να απεχθάνεται τη δημοσιότητα, αναγκάστηκε να βγει στο προσκήνιο. Η επιλογή του προσώπου που κλήθηκε να λειτουργήσει ως αλεξικέραυνο στην επερχόμενη καταιγίδα, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν η ιδανικότερη. Παρ΄ ότι ο κ. Ι. Ανδριανός είναι γνωστός για την υπευθυνότητά του, όλοι γνωρίζουν ότι σπανίως λειτουργεί αυθορμήτως και ακόμη πιο σπάνια πράττει αυτοβούλως.

«Ακόμη και για τα πιο απλά και επουσιώδη θέματα ενημερώνει τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού και τον ίδιο προσωπικά» αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του Μεγάρου Μαξίμου και τους εσωτερικούς συσχετισμούς δυνάμεων. Η αδιαμφισβήτητη αφοσίωση του κ. Ανδριανού στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ακόμη και σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή. Ο εσωστρεφής συνεργάτης του κ. Καραμανλή ο οποίος διαρκώς επιζητεί στην Επίδαυρο την ηρεμία της πατρογονικής εστίας του δέχθηκε να βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα! Ανέλαβε τις ευθύνες άλλων για το καλό του προέδρου.

Οπως ο ίδιος διατείνεται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, είχε συνάντηση με δημοσιογράφο σε εστιατόριο γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, από τον οποίο παρέλαβε DVD με ροζ περιεχόμενο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρ. Ζαχόπουλος , με παρτενέρ τη στενή συνεργάτιδά του κυρία Εύη Τσέκου.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος κατά την προηγηθείσα επικοινωνία του με τον κ. Ανδριανό υποστήριξε ότι πρόκειται για κορυφαία υπόθεση που αγγίζει τον Πρωθυπουργό, και η οποία αν δει το φως της δημοσιότητας θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Η αναφορά αυτή ανέστειλε και τις τελευταίες επιφυλάξεις που διατηρούσε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ως προς την αναγκαιότητα της συνάντησης. Εκ των υστέρων η επιλογή αυτή κρίνεται από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου μοιραία και καταστρεπτική. Μετά την απρόβλεπτη τροπή που έλαβαν τα γεγονότα- την πτώση του Χρήστου Ζαχόπουλου από τον 4ο όροφο του διαμερίσματός του- ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού βρέθηκε στη δυσχερή θέση να πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν πρόλαβε να δει το περιεχόμενο του οπτικοακουστικού υλικού και να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, διότι την επόμενη ημέρα συμμετείχε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα. Η επιστροφή της πρωθυπουργικής αποστολής στην Αθήνα συνέπεσε με το σοκ της είδησης που προκάλεσε η απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Την επόμενη ημέρα ο κ. Ανδριανός έσπευσε να παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές το περιεχόμενο της επίμαχης κασέτας, το οποίο, όπως εργαστηριακά αποδείχθηκε, ήταν «πειραγμένο». Ποιος ήταν ο μοντέρ; Για την ώρα παραμένει άγνωστο.

Η επίκληση του δημοσιογραφικού απορρήτου από τον κ. Ανδριανό, ως προς την ταυτότητα του προσώπου που του παρέδωσε το επίμαχο βίντεο, είναι προφανές ότι δυσχεραίνει τις απαντήσεις που αναζητούν οι ανακριτικές αρχές σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα.

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Ποιοι είναι οι τρεις νομικοί που έδρασαν ως μεσάζοντες
O ρόλος που διαδραμάτισαν οι τρεις νομικοί στον εκβιασμό του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού από την κυρία Εύη Τσέκου αναμένεται να απασχολήσει τις ανακριτικές αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ως βασικοί μάρτυρες της σκοτεινής υπόθεσης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο οι δύο εκ των τριών δικηγόρων να κατηγορηθούν για συμμετοχή στην εκβίαση του Χρήστου Ζαχόπουλου. Επιβαρυντικό στοιχείο αποτελεί σχετική αναφορά που περιλαμβάνεται σε μία από τις επιστολές του πρώην γενικού γραμματέα, για τους δύο από τους τρεις δικηγόρους, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τους παρουσιάζει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον εκβιασμό του από την Εύη Τσέκου.


Ενας από αυτούς, ο δικηγόρος κ. Ηρ.Κουτελίδας , κουμπάρος της Εύης Τσέκου, αισθανόμενος τον κλοιό να σφίγγει γύρω στον λαιμό του, αποτέλεσε το δεύτερο πρόσωπο του δράματος που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οπως ο Χρήστος Ζαχόπουλος έτσι και αυτός θέλησε να αφήσει επιστολές προς συγγενείς, φίλους και γνωστούς, στις οποίες περιγράφει το δράμα που βίωνε τις τελευταίες εβδομάδες με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Στους αποδέκτες των επιστολών περιλαμβάνονται στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κ. Γ.Καρατζαφέρη. Ο ποινικολόγος κ. Δ.Μπαλέρμπας το 2006 είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Χρήστου Ζαχόπουλου σε αγωγές που είχε υποβάλει κατά μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο ίδιος εκπροσώπησε τον πρώην γενικό γραμματέα κατόπιν υπόδειξης της Εύης Τσέκου και του Ηρακλή Κουτελίδα.

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ κ. Χρ.Νικολιτσόπουλος , ο οποίος συνόδευσε την Εύη Τσέκου σε συναντήσεις με στελέχη εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, υποστήριξε ότι ανέλαβε νομικός παραστάτης της αποκλειστικά στο σκέλος της υπόθεσης το οποίο σχετίζεται με την εργασιακή σχέση που είχε ως συμβασιούχος με το υπουργείο Πολιτισμού. Με απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ η επαγγελματική συνεργασία του κ. Νικολιτσόπουλου με την Συνομοσπονδία ανεστάλη για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα της Δικαιοσύνης.




Ο ΚΟΜΙΣΤΗΣ
Ο δημοσιογράφος που παρέδωσε το οπτικό υλικό στο Μαξίμου
Ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού περιγράφεται από κυβερνητικούς κύκλους ως το άτομο, ο άγνωστος Χ, που παρέδωσε την «ωρολογιακή βόμβα» Ζαχόπουλου- Τσέκου στα χέρια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προαναφερόμενο άτομο εργάζεται σε εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου, η οποία προβάλλεται τις νυχτερινές ώρες. Ο εν λόγω ρεπόρτερ, όπως λέγεται, επικοινώνησε με τον κ. Ανδριανό και επικαλούμενος υπόθεση εθνικής σημασίας, που αγγίζει τον Πρωθυπουργό, ζήτησε επιμόνως να συναντηθεί μαζί του για να του παραδώσει το πολύκροτο οπτικοακουστικό υλικό.

Πολλά λέγονται και ακούγονται για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση, κυρίως δε για τα κίνητρα και τις επιδιώξεις που είχε. Οπως αναφέρουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις στελέχη της κυβέρνησης, ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ «ούτε αυτοβούλως λειτούργησεούτε μόνος του κινήθηκε» . Κατά τα λεγόμενά τους, το εν λόγω πρόσωπο έδρασε κατόπιν εντολής τρίτων.

Μάλιστα διατείνονται ότι διαθέτουν πλήθος στοιχείων που τεκμηριώνουν την άποψη ότι υπάρχουν «εντολείς και εντολοδόχοι, εργολάβοι και υπερεργολάβοι». Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, «πίσω από το πρόσωπο που λειτούργησε ως ταχυδρομικό περιστέριβρίσκονται γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι, αφού πρώτα διοχέτευσαν το επίμαχο υλικό, στη συνέχεια έσπευσαν να παρουσιασθούν ως θεσμικοί παράγοντες που έχουν επίγνωση του δημοσιογραφικού τους ρόλου και διακρίνονται για το υψηλό αίσθημα ευθύνης». Ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ, όπως υποστηρίζουν, αν και είχε πλήρη επίγνωση του ρόλου του, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις ακριβείς διαστάσεις του θέματος, ούτε βεβαίως όσα τεκταίνονταν στο παρασκήνιο από το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης. Με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σκιαγραφούν τον ρόλο του ως «βαποράκι που δουλεύει για τους εμπόρους ειδήσεων» και ως «παιδί για όλα τα θελήματα του Δον Τζιοβάνι».”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.