Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξανά στην Χειμάρα ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...!!! Για τρίτη φορά ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ σαν σήμερα το 1940 αλλά ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ...

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ" ΕΨΕΛΝΑΝ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Για άλλη μιά φορά στην Ιστορία του ο Ελληνικός ...




"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ" ΕΨΕΛΝΑΝ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Για άλλη μιά φορά στην Ιστορία του ο Ελληνικός Στρατός κάνει το καθήκον του και απελευθερώνει την Χειμάρα! Είναι 22 Δεκεμβρίου του 1940. Ύστερα από σκληρό και πολύνεκρο αγώνα μεγάλης διαρκείας που φέρνουν τα υψώματα και τα περάσματα της γύρω περιοχής στα Ελληνικά χέρια, οι Ιταλοί που μάχονται σθεναρά και με όλες τους τις δυνάμεις αναγκάζονται να αποχωρήσουν από την Χειμάρα, έχοντας μαζί τους ομήρους.




Νύχτα Σαββάτου της 22ας Δεκεμβρίου 1940, ελληνικά τμήματα εισέρχονταν στο κάστρο του Ελληνισμού της Ηπείρου, στην αδούλωτη Χιμάρα και προχωρούν προς το Σκουταρά όπου οι Ιταλοί θα προβάλουν κι εκεί σθεναρή αντίσταση.

Ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε στη Χιμάρα με οδηγούς ντόπιους Έλληνες: Θανάσης Κούστας, Αντώνης Κοκκαβέσης, Σάββας Πρίφτης, Πολυμέρης Κολιάκης, Π. Μπολάνος, Ν. Μπελέρης, Γ. Δημογιάννης, Σ. Λυκόκας, Γ. Μπρίγκος, Γ. Δήμας, Δ. Ζώτος, Ν. Ντούκος, Γρ. Πρίφτης, Π. Γκόρος κ.α.

Παράλληλα Χιμαριώτες πήραν τα όπλα και ενίσχυσαν δυναμικά τον Ελληνικό Στρατό στις επιχειρήσεις.

Την Κυριακή το πρωί, μετά την πρώτη δοξολογία στην παλιά μονή του Αγίου Κοσμά, λαός και στρατός έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στους Άγιους Πάντες και ας ήταν παραμονές Χριστουγέννων. Ένας μεγάλος χορός αγκάλιασε ντόπιους και ελευθερωτές.

Αλλά αυτά που ελευθέρωσε για ακόμη μιά φορά με αίμα ο Ελληνικός Στρατός τα έχασαν όπως συνηθίζουν να κάνουν αιωνίως πολιτικοί και διπλωμάτες... αν ονόματι πολλές φορές της δημοκρατίας (τους!).





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.