Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα μέτρα: Η επιτροπή θα αποφασίσει αν ισχύουν τα self test στα παιδιά για καταστήματα και εμπορικά!

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα δώσει απάντηση για το αν θα ισχύουν τα self test για τα παιδιά ως 12 ετών έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνου...







Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα δώσει απάντηση για το αν θα ισχύουν τα self test για τα παιδιά ως 12 ετών έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα και οπουδήποτε αλλού απαιτείται rapid test για τους ανεμβολίαστους. Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Στη σκιά ενός ακόμα «μαύρου» ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα, η αγορά και η κοινωνία προετοιμάζεται για τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Τρίτη (2.11) από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τα οποία θα έχουν ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτά τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, ενώ για την παρουσία μη εμβολιασμένων σε καταστήματα εστίασης, λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες απαιτείται επίσης μοριακό τεστ ή rapid test.

Μοναδικές εξαιρέσεις τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι χώροι τέλεσης θρησκευτικής λατρείας.

Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, αφορά το τι θα ισχύει στις περιπτώσεις των μαθητών και των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι πλέον και οι μαθητές υποχρεώνονται στη διενέργεια δυο αυτοδιαγνωστικών ελέγχων κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Η βασική απορία, λοιπόν, τόσο των ίδιων των παιδιών όσο προφανώς και των γονέων, ήταν το αν αυτά τα self-tests τα οποία παρέχονται δωρεάν στα παιδιά επαρκούν για την είσοδό τους στα καταστήματα όπου θα ισχύουν τα νέα μέτρα.

Κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι το αρνητικό αποτέλεσμα του self-test επαρκεί έτσι ώστε να μπορεί ένας ανήλικος να εισέλθει σε κάποιο από τα παραπάνω καταστήματα ή υπηρεσία, αν είναι ανεμβολίαστος, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ένα αντίστοιχο μπέρδεμα είχε προκύψει κι όταν είχε ανακοινωθεί η λειτουργία των αμιγών και μεικτών χώρων, με την κυβέρνηση να σπεύδει τότε να διευκρινίσει πως τα self-test γίνονταν αποδεκτά για την είσοδο των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών σε αυτούς, απαιτώντας rapid test για τα παιδιά 12 ετών και άνω.

Σχετική ερώτηση έγινε στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη (04.11), προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Το θέμα των self test συζητείται ήδη, μας το έχουν φέρει οι γονείς. Απάντηση δεν έχω αυτή τη στιγμή, θα συζητηθεί και στην επιτροπή και θα σας έχω απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παπαευαγγέλου: Παιδιά το 25% των κρουσμάτων - Το 30% αφορά τις ηλικίες 35-55

H καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, από την πλευρά της, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκανε γνωστό ότι η μεταδοτικότητα στα σχολεία και τα παιδιά δεν δείχνει να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια, το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά δεν ξεπερνάει το 25% ενώ το 30% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 35-55. «Η τήρηση των μέτρων και το συχνό testing στην εκπαίδευση φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα», ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη (4.11).

Επιπλέον, η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τα 35.000. Η πίεση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε περίπου 3.000 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στη χώρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι. Λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς, παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης και στους εργασιακούς χώρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.