Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρόμαξαν τον Ερντογάν Rafale και Belharra: «Εξέφρασα στον Μακρόν την ανησυχία μας για την πώληση όπλων στην Ελλάδα»

Για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις αποφάσεις στην Αθήνα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα εκφράζει δημοσίως ...






Για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις αποφάσεις στην Αθήνα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα εκφράζει δημοσίως την ανησυχία του στη Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος των εργασιών του G20 της Ρώμης.

«Με τον αμερικανό πρόεδρο μιλήσαμε για τον εκσυγχρονμισμό των F-16 που διαθέτουμε και ίσως για την αγορά νέων. Διαπίστωσα μια θετική προσέγγιση», τόνισε ο Ερντογάν.

Δεν έγινε, όμως - όπως πρόσθεσε- καμία αναφορά στην ανατολική Μεσόγειο. Όσο για την συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Λιβύη και στην διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση, παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία. «Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος εξάλλου στη διμερή του συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Μετά τις σημερινές συζητήσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών των δυο χωρών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.