Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλική αρμάδα στην Α.Μεσόγειο μαζί με ΗΠΑ και Ελλάδα μέσω της ασκήσεως POLARIS-21 -Μπαράζ ελληνογαλλικών ασκήσεων σε Αιγαίο

Η Τουρκία στριμωγμένη πλέον από Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ το επόμενο διάστημα στην Α.Μεσόγειο Ησυνάντηση του Έλληνα υπουργού άμυνας με την Γαλλί...







Η Τουρκία στριμωγμένη πλέον από Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ το επόμενο διάστημα στην Α.Μεσόγειο

Ησυνάντηση του Έλληνα υπουργού άμυνας με την Γαλλίδα ομόλογο του Φ.Παρλί, είχε πολλές αποκαλύψεις,, σε σχέση με πολλά εθνικά και οικονομικά ζητήματα ενώ φέρνει μια μεγάλη αεροναυτική άσκηση στη Μεσόγειο.

Καταρχήν, το Παρίσι θα στείλει αρμάδα πολεμικών πλοίων, για ασκήσεις στην Μεσόγειο, παρουσία αμερικανικών, ελληνικών και άλλων δυνάμεων, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση με στόχο πιθανόν την Τουρκία και τις επιδιώξεις της στην περιοχή.


Πρόκειται για την γαλλική ναυτική άσκηση POLARIS 21, η οποία θα κινητοποιήσει πολλές μονάδες επιφανείας του Γαλλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων τελευταίας γενιάς, αλλά και χερσαίων και αεροπορικών μέσων από τον Γαλλικό Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία, καθώς και πολεμικά πλοία και αεροσκάφη από τα κράτη-εταίρους της Γαλλίας, όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η άσκηση POLARIS 21 θα πραγματοποιηθεί κυρίως στην Μεσόγειο (από αύριο έως την 03 Δεκεμβρίου 2021), αλλά και στις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού, και όπως ανέφεραν Γάλλοι ανώτατοι αξιωματικοί, η άσκηση POLARIS 21 συμβάλλει πλήρως στον στόχο «να κερδίσουμε τον πόλεμο πριν από τον πόλεμο».

Στην Κύπρο τώρα, θα έχουμε μετακίνηση και νέας γαλλικής ναυτικής δύναμης, τους επόμενους μήνες, η οποία θα είναι ο “φρουρός” του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στην Κύπρο ( λόγω εξορύξεων των Γάλλων αρχές του 2022), με τα πληρώματα και τους επικεφαλής να έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για “κανόνες εμπλοκής” επεισοδίου, σύμφωνα με τον δόγμα μεγάλων χωρών.

Με λίγα λόγια ο επικεφαλής της γαλλικής δυνάμεως, θα δράσει στην Κύπρο αν και εφόσον απαιτηθεί, σύμφωνα με τις εντολές που έχει λάβει κατά τον απόπλου της δυνάμεως του από τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν, σε περίπτωση “οποιασδήποτε φύσεως επεισοδίου” πιθανόν θα έχει, με τουρκικά πολεμικά που θα βρίσκονται στην περιοχή σύμφωνα με δήλωση του Ακάρ.

Δεύτερον, αποφασίστηκε μεταξύ γαλλικού και ελληνικού ΥΠΑΜ, η διενέργεια μπαράζ ασκήσεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, με σαφή αντιτουρκικό προσανατολισμό, χωρίς αυτός να ανακοινώνεται προκαταβολικά, για προφανείς λόγους.

Σε συνδυασμό των ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αμερικανικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα γίνουν πολύ “νευρικοί”, το επόμενο μακρύ διάστημα.

Τρίτον, συζητήθηκε σε προκαταρκτικό βαθμό η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε υποκατασκευαστικά συστήματα κατά την κατασκευή των ελληνικών Φρεγατών Balhara.

Αυτό είναι τρομερά σημαντικό, μιας και η τεχνολογία αιχμής που ενσωματώνουν οι Φρεγάτες αυτές αποτελεί μεγάλο αντιστάθμισμα για την χώρα.

Τέταρτον, η Γαλλίδα ΥΠΑΜ συζήτησε λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό σε σχέση με τις ελληνικές Κορβέτες με τον κ. Παναγιωτόπουλο, μιας και το ενδιαφέρον των Γάλλων είναι τεράστιο, ενώ στο παιχνίδι συμμετέχουν ΗΠΑ, Ιταλία και Ολλανδία.

Το θέμα με τις Τρεις κορβέτες Gowind +1 είναι ακόμη σε διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ναval Group.

Η Ελλάδα θέλει να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία, και η Γαλλία όχι, είχαν αναφέρει πηγές από το Παρίσι και εκεί ακριβώς βρίσκεται η συζήτηση μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας.

Η κορβέτα Gowind 2500 είναι μια σύγχρονη Κορβέτα, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρουμανία.

Είναι μια κορβέτα 2400 τόνων είναι φτιαγμένη για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και πόλεμο επιφανείας αποστολές ενώ διαθέτει συστήματα κατά εναέριων απειλών.

Είναι εξοπλισμένη με το ραντάρ 3D SMART-S mk2 της Thales, καθώς και τα σόναρ Kingklip Mk.2, CAPTAS VDS, επίσης από την ίδια εταιρεία. Είναι οπλισμένη επίσης με 16 πυραύλους VL-MICA NG, και οκτώ πυραύλους επιφανείας-επιφανείας SSM Exocets, ενώ διαθέτει δύο δίδυμους εκτοξευτές για τορπίλες MU90, και ένα πυροβόλο 76 χλ.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι Γάλλοι θέλουν να συμμετάσχουν και στον αγωγό East Med, με εταιρείες τους, ενώ ολόκληρη η Α.Μεσόγειο βρίσκεται σε ενεργειακό οργασμό, ειδικά λόγω της κρίσης που μαστίζει την ΕΕ.

Εκτιμάται ότι αφού τα οικονομικά, ενεργειακά, και αμυντικά συμφέροντα Ελλάδος και Γαλλίας συμπίπτουν, όπως και τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τότε το επόμενο διάστημα θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα σε σχέση με την Τουρκία, που τα θέλει όλα δικά της στην κυριολεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.