Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΑΤΗ... Πως του πήραν το pin την κάρτα και 600 ευρώ μέσα στο δρόμο στην Κυψέλη...!!!

Η νέα απάτη που προβληματίζει την αστυνομία, αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών. Το κόλπο περιλαμβάνει μέχρι κορναρίσμα...







Η νέα απάτη που προβληματίζει την αστυνομία, αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών. Το κόλπο περιλαμβάνει μέχρι κορναρίσματα δήθεν αγανακτισμένων οδηγών. Οι δράστες που χρησιμοποιούν ένα δικό τους POS, μαθαίνουν τους κωδικούς και γίνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού…

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο εξαπάτησης, με τις καταγγελίες στην αστυνομία να πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες. Οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματά τους, στη μέση του δρόμου και ολοκληρώνουν το χτύπημα σε χρόνο ρεκόρ. Τους πείθουν να βάλουν την τραπεζική τους κάρτα, στο POS που κρατούν και αποθηκεύει τους κωδικούς.

Αμέσως μετά ένας συνεργός, που βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο κορνάρει δήθεν αγανακτισμένος, επειδή δεν μπορεί να προχωρήσει. Τότε είναι οι κινήσεις του δράστη γίνονται πιο γρήγορες και το θύμα παγιδεύεται. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφει 73χρονος στην Κυψέλη που έπεσε θύμα επιτήδειων.

Σύμφωνα με την δικογραφία που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ένας άγνωστος άντρας σταμάτησε με ένα γκρι αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κυψέλης και Κοδριγκτώνος και, προσποιούμενος ότι είναι γνωστός των παιδιών μου, μου είπε ότι ονομάζεται Θεοδωρόπουλος και πως ο γιος μου έχει παραγγείλει μελάνια, που θα αποσταλούν με κούριερ.

Τότε, αφού του έδωσα το κινητό του γιου μου, αυτός προσποιήθηκε ότι τον κάλεσε και μου είπε να του μιλήσω. Εγώ φοβούμενος λόγω κορονοϊού του απάντησα πως δεν χρειάζεται και του είπα να μου δώσει εμένα τα υλικά να τα πάω στον γιο μου. Επειτα μου ζήτησε το ποσό των 62 ευρώ το οποίο προθυμοποιήθηκα να πληρώσω με κάρτα. Αυτός βγάζοντας ένα POS μου ζήτησε να πατήσω τον κωδικό, τον οποίο και πληκτρολόγησα κρυφά από αυτόν. Πλην όμως, από αυτό το μηχάνημα ακουγόταν μία φωνή που επαναλάμβανε τον κωδικό που πατούσα.

Εκείνη τη στιγμή ένα άλλο όχημα άρχισε να κορνάρει. Τότε ο δράστης μου είπε πως πάει να κάνει έναν κύκλο και επιστρέφει, έχοντας πάρει μαζί του και την κάρτα. Αφού πέρασαν μερικά λεπτά και δεν επέστρεφε άρχισα να καταλαβαίνω πως έχω πέσει θύμα απάτης. Ακύρωσα την κάρτα, όμως η τράπεζα με ενημέρωσε πως είχε ήδη γίνει ανάληψη 600 ευρώ, πιθανόν από ΑΤΜ της Κυψέλης. Επισημαίνω ότι ακριβώς πίσω από το όχημα του δράστη ακολουθούσε άλλο που κόρναρε συνεχώς με πρόφαση ότι θέλει να περάσει. Είμαι σίγουρος ότι ήταν συνεργός του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.