Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΑΣΗ στην Κύπρο... Τουρκική φρεγάτα προς «Nautical Geo» έξω από το λιμάνι της Λεμεσού: «Ή επιστρέφεις ή σε βυθίζουμε»

  Σαφή προειδοποίηση βύθισης του ερευνητικού Nautical Geo, εξέπεμψε τουρκική φρεγάτα κλάσης "G" όταν το πλησίασε απόσταση 7 ναυτι...

 





Σαφή προειδοποίηση βύθισης του ερευνητικού Nautical Geo, εξέπεμψε τουρκική φρεγάτα κλάσης "G" όταν το πλησίασε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων μόλις αυτό εξήλθε από το λιμάνι της Λεμεσού.

Δίνοντας έτσι μία απάντηση στο ερώτημα «Αν και πώς θα αντιδράσει η Τουρκία αν βγει πάλι το ερευνητικό από το λιμάνι».

Το Nautical Geo πλέει σήμερα ανοιχτά της Λεμεσού, αλλά μόλις βγήκε από το λιμάνι το προσέγγισε η τουρκική φρεγάτα και του ζήτησε να μην πλεύσει εκτός των 6 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ανέκοψε πρύμνα και ανέμενε οδηγίες.

Κανένα κυπριακό μέσο της Εθνοφρουράς δεν πλησίασε το ερευνητικό που έχει μισθώσει η ελληνική κυβέρνηση. Ούτε φυσικά «συμμαχικό» π.χ. γαλλικό.

Για ελληνικά πολεμικά πλοία δεν το συζητάμε: ανατολικά της Καρπάθου υπάρχει μόνο ένα περιπολικό ή μία ΤΠΚ μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Το αστείο είναι ότι κάποιοι μιλούν για «εργασίες χαρτογράφησης του βυθού για τον EastMed»! Θα περιμένει μάλλον πολλά χρόνια εκεί το Nautical Geo...

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως μετέδωσε χθες πρώτο το pronews.gr, η Kύπρος εξέδωσε ΝΑVTEX για το σκάφος με σημαία Μάλτας, το οποίο έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την οργή της Άγκυρας. Όπως ανακοινώθηκε, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, νότια από την Κύπρο και προς το Ισραήλ.

Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν το σκάφος είχε επιχειρήσει να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, η Τουρκία είχε μπλοκάρει το πλοίο με πολεμικά και το είχε κλείσει στο λιμάνι της Λεμεσού.

Επεισόδιο είχε σημειωθεί και με τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει το Nautical Geo για λογαριασμό της Ελλάδας στα ανατολικά της Κρήτης, όταν οι τουρκικές φρεγάτες είχαν φτάσει τέσσερα μία από την ανατολική Κρήτη.

Κατάφερε κι έπλευσε μέχρι την Κύπρο, χωρίς να κάνει έρευνες και τώρα έχει εγκλωβιστεί εκεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.