Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

LLANFAIR­PWLLGWYNGYLL­GOGERY­CHWYRN­DROBWLL­LLAN­TYSILIO­GOGO­GOCH... ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ. Η LLANFAIR­PWLLGWYNGYLL­GOGERY­CHWYRN­DROBWLL­LLAN­TYSILIO­GOGO­GOCH EINAI ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ!

Το Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Χλανβαϊρπουχγκουινγκιλγκογκερικουιρντρομπουιλχλαντισίλιογκογκογκοχ) είνα...




Το Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Χλανβαϊρπουχγκουινγκιλγκογκερικουιρντρομπουιλχλαντισίλιογκογκογκοχ) είναι μια πόλη της Ουαλίας, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει το μεγαλύτερο όνομα περιοχής στην Ευρώπη. Είναι μια από τις θερμότερες περιοχές στο Ηνωμένο βασίλειο, και ο παρουσιαστής στο δελτίο καιρού του καναλιού Channel 4 προφέρει με επιτυχία το όνομά της στα Ουαλικά.

Το όνομα της πόλης αποτελεί το μακροσκελέστερο επίσημα αναγνωρισμένο τοπωνύμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα πλέον μακροσκελή παγκοσμίως, αφού έχει 58 γράμματα (51 στην ουαλική γλώσσα, η οποία προσμετρά ως ένα γράμμα τα συμπλέγματα ch και ll). Αναλυτικά, το όνομα της κωμόπολης ερμηνεύεται ως εξής:

Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Llanfair) σε ένα κοίλωμα (pwll) με λευκές φουντουκιές (gwyngyll) κοντά (goger) στην περιστρεφόμενη δίνη (ychwyrndrobwll) της εκκλησίας του Αγίου Τυσίλιο[2] (llantysilio) με την κόκκινη σπηλιά ([a]g ogo goch).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.