Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Der Spiegel: «Οι αγορές δεν υπακούουν στον Ερντογάν όπως οι οπαδοί του»

  Ο πρόεδρος Ερντογάν ελέγχει σχεδόν όλους τους θεσμούς στην Τουρκία. Δεν έχει ωστόσο βρει αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Πόσο ακόμα θα κα...

 





Ο πρόεδρος Ερντογάν ελέγχει σχεδόν όλους τους θεσμούς στην Τουρκία. Δεν έχει ωστόσο βρει αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Πόσο ακόμα θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία; διερωτάται το Der Spiegel με τίτλο «Φθινόπωρο για τον πατριάρχη».

Το γερμανικό περιοδικό παρατηρεί:

«Στα πρώτα χρόνια της εξουσίας του ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μεγάλη ώθηση στην οικονομία με μεγαλόπνοα κατασκευαστικά έργα. Η αναπτυξιακή πολιτική απέδιδε όσο η τουρκική λίρα παρέμενε σταθερή και επενδύσεις από το εξωτερικό έρεαν προς την Τουρκία. 

Τώρα όμως η χώρα βρίσκεται σε καθοδικό σπιράλ. 

Με την αυταρχική του πολιτική, τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και τις παρεμβάσεις στην πολιτική επιτοκίων ο πρόεδρος Ερντογάν απώλεσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Και σήμερα δεν θέλει να παραδεχθεί ότι η παγκόσμια οικονομία δεν υπακούει, όπως έκαναν για καιρό οι ψηφοφόροι του.

 Πιστεύει ότι παρά την κρίση μπορεί να συνεχίσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έτσι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι χαμηλά επιτόκια οδηγούν σε χαμηλές τιμές. Διεθνώς ωστόσο οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.