Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών...!!! Σκόπια: Νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι καταργούν το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Αριστερά» τόσο στο δήμο του Στίπ, όσο και στο δήμο του Αεροντρόμ υπέγραψαν πανηγυρικές δ...







Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Αριστερά» τόσο στο δήμο του Στίπ, όσο και στο δήμο του Αεροντρόμ υπέγραψαν πανηγυρικές δηλώσεις που αναγράφουν το όνομα της χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αγνοώντας ουσιαστικά τη συνταγματική ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Σε δήλωσή τους αναφέρεται:

Μεταξύ άλλων, αγωνιζόμαστε για ολοένα και πιο μαζική χρήση της συνταγματικής ονομασίας που εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα του 1991, το οποίο είναι τυπικά νόμιμο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί, επειδή η αλλαγή ονόματος μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα του 2018 είναι αντισυνταγματική και ενάντια στην εκφρασμένη βούληση των πολιτών.!

Εξαιτίας αυτού, στη σημερινή συνεδρία του Δήμου Στιπ, ο εκπρόσωπος της Αριστεράς στο Συμβούλιο, τηρώντας τις θέσεις του Κόμματος η πανηγυρική δήλωση που θα υπογραφεί όπως ορίζει ο Νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν επίσης ότι δεσμεύονται να μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση εικόνα για το έργο των συμβουλίων.

Ανησυχία από την κυβέρνηση

Σχετικά με το φαινόμενο αυτό στις καταστατικές συνεδριάσεις των συμβουλίων του Δήμου Στιπ και του Δήμου Αεροντρόμ, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, για τις ενέργειες ορισμένων εκ των συμβούλων που εξελέγησαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σχετικά με την υπογραφή της πανηγυρικής δήλωσης σύμφωνα με το Νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ζητεί συνεπή εφαρμογή των συνταγματικών και νομικών διατάξεων για το όνομα του κράτους.

«… από τον Ιανουάριο του 2019, η συνταγματική ονομασία του κράτους είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας όλα τα κρατικά όργανα και οι μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να σέβονται το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και να εναρμονίζουν όλες τις πράξεις που εγκρίνονται από το Σύνταγμα. Δηλαδή, όπου αναφέρεται το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στους νόμους και καταστατικούς των κρατικών οργάνων και μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης δήλωσης, από την ημέρα έναρξης ισχύος των παραπάνω πράξεων, να χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

slobodenpecat.mk

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.