Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι ο κομμουνισμός... Ναόμι Οσάκα – Έκκληση για την κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι που αγνοείται μετά την καταγγελία για βιασμό

Παγκόσμια κλίμακα έχει λάβει η ανησυχία για την κινέζα τενίστρια, Πενγκ Σουάι, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τη στιγμή που κατηγόρησε δ...







Παγκόσμια κλίμακα έχει λάβει η ανησυχία για την κινέζα τενίστρια, Πενγκ Σουάι, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τη στιγμή που κατηγόρησε δημόσια τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης για σεξουαλική κακοποίηση.

Στις φωνές που καλούν για ενημέρωση και κινητοποίηση για την Πενγκ προστέθηκε και εκείνη της παγκοσμίου φήμης σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα.

Η Πενγκ, μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της Κίνας, έκανε την καταγγελία της μέσω ανάρτησης στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, στις 2 Νοεμβρίου. Εκεί έγραψε ότι ο Ζανγκ Γκαολί την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή και ότι διατηρούσαν περιστασιακή σχέση.

Η Ομοσπονδία Τένις Γυναικών έχει καλέσει σε έρευνα γύρω από το ζήτημα, ενώ ο επικεφαλής, Στιβ Σάιμον, έχει δηλώσει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει «διαβεβαιώσεις» ότι η Πενγκ είναι ασφαλής, δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν μαζί της.

Η Οσάκα, που μέχρι πρόσφατα κατείχε την πρώτη θέση παγκοσμίως στο τένις γυναικών, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη εκφράζοντας το σοκ της για το γεγονός ότι η Πενγκ «εξαφανίστηκε λίγο αφού αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης».

«Η λογοκρισία δεν είναι επιτρεπτή ποτέ και για κανένα λόγο. Ελπίζω η Πενγκ και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Είμαι σοκαρισμένη από την τρέχουσα κατάσταση και της στέλνω αγάπη και φως», έγραψε η ιαπωνίδα αθλήτρια.

Η ανακοίνωση της Οσάκα ήρθε έπειτα από αμέτρητες εκκλήσεις εκ μέρους διάσημων παικτών του τένις στις αρχές της εβδομάδας, που εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη σιωπή της Πενγκ.



Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών σχέσεων, που διαχειρίζεται και την επικοινωνία με τα ξένα ΜΜΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους άγνοια γύρω από το ζήτημα.

«Δεν έχω ακούσει για την υπόθεση που αναφέρετε», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος, Ζάο Λιτζιάν. «Αυτή δεν είναι μια ερώτηση διπλωματικού περιεχομένου».

Η ανάρτηση της Πενγκ έγινε viral στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα παρά το γεγονός ότι η κινεζική λογοκρισία την «κατέβασε» μέσα σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, αναρτήσεις και αντιδράσεις, ακόμη και λέξεις-κλειδιά όπως «τένις» εμφανίστηκαν επίσης μπλοκαρισμένες, ενώ αρκετές αναφορές στην Πενγκ εξαφανίστηκαν από το κινεζικό internet.

Στην ανάρτησή της, η 35χρονη υποστήριξε ότι η ίδια και ο 75χρονος Ζανγκ είχαν μια διακοπτόμενη «σχέση» εκτός γάμου, την οποία σύμφωνα με την Πενγκ εκείνος προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Ζανγκ διέκοψε την επικοινωνία του μαζί της από τη στιγμή που απέκτησε υψηλές θέσεις στο κομμουνιστικό κόμμα.

Περίπου τρία χρόνια νωρίτερα, έγραψε η Πενγκ, ο Ζανγκ την κάλεσε για να παίξουν τένις μαζί με τη σύζυγό του και στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο σπίτι του. «Δεν έδωσα ποτέ τη συναίνεσή μου εκείνο το απόγευμα, σε όλη τη διάρκεια έκλαιγα», έγραψε η Πενγκ.

Με πληροφορίες από Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.