Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δύο μήνες μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία, η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή μάχιμων στρατιωτικών στο Σαχέλ

Το ενδεχόμενο να σταλεί ελληνική δύναμη στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, εξετάζουν πολι...






Το ενδεχόμενο να σταλεί ελληνική δύναμη στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, εξετάζουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό Πεντάγωνο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία που συνήψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Σεπτέμβρη και κατά πόσο, προκειμένου να συνδράμουν οι Γάλλοι σε ενδεχόμενη ελληνική επιχείρηση, απαιτείται ελληνική στρατιωτική παρουσία στο Σαχέλ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως, αν και δεν είναι απαραίτητο να πάμε, έχει διατυπωθεί αίτημα από τη γαλλική πλευρά και οφείλουμε να συνδράμουμε.

«Ήδη, η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή. Πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα, ενώ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία καταψήφισαν τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.